Datornici de peste 3 miliarde

 

Primăria Petrila are de recuperat sume colosale de la cei care fie nu au respectat regulile de circulaţie, fie au tulburat liniştea şi ordinea publică. Potrivit edililor, valoarea creanţelor de recuperat ajunge undeva la 300 de mii de lei, iar în acest sens se trimit periodic somaţii.

primaria_petrila

“Avem de recuperat undeva la 3 miliarde (lei vechi-n.r.) de la cei care au amenzi de circulaţie sau au au încălcat regulile de ordine publică. Dacă în 3-5 ani nu luăm nicio măsură, aceste datorii se prescriu”, a declarat Vasile Jurca, primarul oraşului Petrila.

În acest sens, cei de la Serviciul de Impozite şi Taxe Locale de la Petrila trimit, periodic, somaţii celor care au de plătit amenzi.

“Sunt trimise periodic somaţii, astfel încât aceste datorii să nu se prescrie. Dacă noi nu am trimite nici somaţii, atunci în termenul de 3-5 ani datoriile s-ar prescrie şi noi nu am mai putea recupera banii”, a mai subliniat sursa citată.

Cei care nu şi-au achitat amenzile riscă să facă muncă în folosul comunităţii, însă legea poate deveni mult mai aspră. Există însă o altă portiţă legislativă prin care rău-platnicii pot fi forţaţi să îşi plătească amenzile.

“Cei care au amenzi şi deţin maşini, case sau alte bunuri pentru care au nevoie de certificat fiscal, în cazul în care vor să le vândă, la momentul eliberării adeverinţei aceştia figurează cu restanţe şi nu îşi pot vinde bunurile până nu îşi plătesc datoriile”, a mai spus primarul oraşului Petrila.

Sunt persoane în oraşul Petrila care au de plătit amenzi chiar şi în cuantum de 10.000 de lei.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 

 



(Următoarea știre) »