A crescut preferința românilor pentru tratamente naturiste, iar medicii sunt mai deschiși către fitoterapie

Fares, cel mai mare producător român de ceaiuri și remedii din plante medicinale, îmbină tradițiile și inovația, în spijinul sănătății românilor. Prin intermediul produselor dezvoltate sub formă de ceaiuri, tincturi, capsule și siropuri, Fares propune soluții naturale care ajută organismul sălupte împotriva bolilor.

135948_3

Astfel, Fares pune la dispoziția consumatorilor o serie de sfaturi utile, accentuând importanța prevenției, o strategie eficientă și din punct de vedere al costurilor. Potrivit unui studiuEuromonitor, românii îşi vor dubla bugetul destinat medicamentelor împotriva gripei şi răcelii până în 2020.

Scăderea imunității organismului este favorizată de temperaturile scăzute, vânt, dar și de faptul că petrecem mult timp în spatii închise. Pacienții își pot lua din timp măsurieficiente de combatere a răcelilor, dar şi de diminuare a simptomelor în cazul virozelor deja instalate. Una dintre soluțiile propuse de Fares este stimularea sistemului imunitar cu ajutorul plantelor medicinale care, prinmultitudinea de substanţe bioactive pe care le conţin şi similitudinea moleculelor cu cele din corp, pot ameliora şi reechilibra reactivitatea imunitară.

Credem cu tărie în puterea plantelor în prevenirea îmbolnăvirii și stimularea organismului pentru a se apăra, natura oferindu-ne ingrediente care favorizează producerea de interferon in organism, care are efecte multiple: antibacterian, antiviral, antifungic, dar și antiiflamator explică dr. Carmen Nonn, medic specialist cu competențe în api-fitoterapie, din cadrul departamentului de cercetare al Laboratoarelor Fares BioVital.

Avem produse pe care le considerăm antibiotice naturale, cum ar fi Biomicinul, care este foarte căutat în această perioadă. Este eficient în infecţiile respiratorii, având la bazăuleiuri esenţiale cu rol antiviral şi antibacterian, îndeosebi în cazulinfecţiilordeja instalatea adăugat dr.Carmen Nonn.

laborator-faresFares recomandă în sezonul rece o „trusă verde” pentru combaterea răcelii și întărirea organismului, cu produse pur naturale, din extracte totale şi pulberi de plante. Cele mai vândute produse pentru răceală și imunitate din portofoliul Fares sunt: Hapciusolubil, capsule moi – Biomicin Forte, capsule Imunitatecu 7 ciuperci și siropul Plantusin.

Scaiul vântului, mugurii de pin, pătlagina, ridichea neagră și cimbrisorul din compoziția siropului Plantusin au o eficienţă dovedită, acest produs fiind pe piaţă de 20 de ani.

Capsulele care au în compozitie ciuperci medicinale sunt alegerea cea mai bună în cazurile de imunitate scăzută, datorită utilizarii lor ca reglatori ai imunităţii, adaptogeni şi antioxidanţi. Ciupercile precum Reishi, Shitake, Maitake, Cordyceps, Coriolusversicolor, cea de mesteacăn şi iască.

Observăm în ultimii ani o preferinţă crescută a consumatorilor pentru preparatele naturiste, dar și o deschidere tot mai mare a medicilor către fitoterapie, acestea fiind motivele pentru care avem o colaborare strânsă cu medicii, astfel încât ei să recomande pacienților lor cea mai eficientă terapie. În prezent colaborăm cu peste 100 de medici cu specialități diferite, discutăm cu ei despre produse, despre afecţiuni, iar colaborarea este una de succes tocmai datorită faptului că suntem corecți în transmiterea informațiilor despre produsele noastre, ceea ce ne-a adus aprecierea specialiştilor a precizat Ema Dobre – PR Specialist și Digital Communication Manager – Fares.

[slideshow_deploy id=’24093′]