Cine sunt viitorii parlamentari ai județului Hunedoara în legislatura 2016-2020 ?

Potrivit rezultatului votului de duminică 11 decembrie, în județul Huneodara, doar doar 3 formațiuni politice pot beneficia de distribuția mandatelor de senatori și deputați aferente acestui județ.

parlamentari-hunedoara

Astfel, din viitorul Senat cel mai probabil vor face parte Cristian Resmeriță și Viorel Sălan (ambii din partea PSD), respectiv Carmen Eleonora Hărău (din partea PNL). Cele 6 fotolii de deputat ar urma, potrivit primelor calcule, să fie ocupate de 4 reprezentanți ai PSD, respectiv Laurențiu Nistor, Natalia Intotero, Ilie Toma și Sorin Marica. Celelalte două fotolii de deputat arondate județului Hunedoara ar urma să revină liberalului  Lucian Heiuș și candidatului ALDE, Marius Surgent.

Trei dintre viitorii parlamentari ai județului Huneodara, Laurențiu Nistor , Cristian Resmeriță și Sorin Marica dețin în prezent alte funcții alese, în cadrul administrației publice locale. Aceștia vor avea la dispoziție 15 zile pentru a opta pentru funcția de deputat sau președinte al Consiliului județean Hunedoara (în cazul lui Laurențiu Nistor), respectiv pentru funcția de senator/deputat  sau primar (în cazul lui Cristian Resmeriță și Sorin Marica).

În cazul în care trei   vor opta pentru cariera parlamentară, atunci Consiliul județean Hunedoara va fi pus în situația de a alege, din rândul consilierilor județeni, un nou președinte al acestui for județean. La Lupeni respectiv Sălașu de Sus, în cazul în care Cristian Resmeriță și Sorin Marica  vor opta pentru fotoliul de senator și deputat, urmează declanșarea procedurilor legale pentru organzizarea, în termen de cel mult 90 de zile, de noi alegeri pentru primar.

[slideshow_deploy id=’24093′]