Cinci spectacole de teatru într-o săptămână cu piesele lui Valeriu Butulescu, pe scenele din România

butulescuÎnceputul anului 2017 a fost unul ”în forță” pentru dramaturgul petroșenean Valeriu Butulescu. Astfel,la început de februarie, în decurs de numai o săptămână, cinci spectacole ale acestuia au fost puse în scenă la București, Petroșani, Tg. Jiu, Iași și Bârlad.

Aatfel, pe 14 februarie orele 19:00 la Radio România Cultural se transmitea partea a doua a spectacolului „Infinitul Brâncuşi, de Valeriu Butulescu, în interpretarea  Teatrului Naţional Radiofonic (regia, Mihai Lungeanu), o înregistrare din Fonoteca de Aur a teatrului românesc, cu Ştefan Iordache în rolul principal, secondat de Maria Buză, Constantin Codrescu, Octavian Butuc, Mihai Niculescu, Florin Anton, Vlad Ivanov.

„Pacea cu zmeii” (Poveste de adormit adulţi) se joacă în aceste zile şi pe scena Teatrului „Ateneu” de la Iaşi, în viziunea regizorului Andrei Ciobanu.

Sâmbătă, 18 februarie, la ora 18.30, pe scena Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad va avea loc o  nouă premieră, a treia din această stagiune teatrală, cu piesa „Pacea cu zmeii”, de Valeriu Butulescu. Este o comedie regizată de Dorin Mihăilescu, scenografia fiind semnată de Sandu Maftei. Cei care vor da viață personajelor piesei sunt: George Sobolevschi (Făt – Frumos), Oana Florea (Ileana Cosânzeana), Lucian Arhire (Zmeul zmeilor), Alexandru Savu (Pepelea) și Bogdan Manolache (Calul). Actorul Bogdan Manolache debutează într-o premieră.

La Petroşani, pe scena Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu , pe 18 şi 19 februarie se va reprezenta piesa „Infinitul Brâncuşi” interpretată de actorii Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Daniel Cergă, Sergiu Fîrte, Mihai Sima, Alexandru Cazan, Mihai Alexandru, Adelin Ilie. Scenografia: Vioara Bara. Regia Gelu Badea.

În fine, acelaşi spectacol va fi prezentat pe 21 februarie orele 19:00 pe scena Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, cu ocazia aniversării zilei de naştere a marelui sculptor român Constantin Brâncuşi.

[slideshow_deploy id=’36591′]