Parteneriate educaționale bilaterale între județul Huneodara și regiunea Ningbo din China

china4În perioada 19-21 februarie 2017, Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi autorităţile publice locale şi judeţene, a fost gazda vizitei oficiale a delegaţiei chineze, formate din şase reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie din Ningbo, municipiu cu o populaţie de peste 8 milioane de locuitori din provincia Zhejiang situată în partea de est a Republicii Chineze.

Programul oferit invitaţilor a vizat aprofundarea relaţiilor de colaborare româno-chineze prin întâlniri şi dezbateri pe tema proiectului pilot „Şcoala Internaţională de Arte Chino-Română”, ce a avut loc la sediul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă”. Sub egida Strategiei de cooperare internaţionale „O centură, un drum”, strategie iniţiată și susținută de Guvernul Republicii Chineze, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au fost semnate două memorandumuri de promovare a schimburilor de elevi şi cooperare în domeniul educaţiei între Direcţia de Educaţie Ningbo şi Primăria Deva, respectiv Direcţia de Educaţie Ningbo, Consiliului Judeţean Hunedoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Prin semnarea acestor documente oficiale, instituţiile partenere se angajează să iniţieze şi să susţină proiectele şi parteneriatele educaţionale bilaterale, care vor promova schimburile de elevi şi profesori din unităţile de învăţământ, în scopul cunoaşterii reciproce, a experimentării exemplelor de bună practică şi a diseminării valorilor culturale şi ştiinţifice ale celor două regiuni.

china5

Organizatorii au inserat în programul vizitei un concert susţinut de elevii şi profesorii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, într-un cadru ambiental de excepţie al Castelului Magna Curia, oferit de conducerea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În acelaşi context, au fost prezentate oaspeţilor o serie de obiective turistice semnificative, cum ar fi Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara.

”Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara apreciază sprijinul reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi judeţene acordat în cadrul acestor proiecte de cooperare internaţională. Considerăm că aceste oportunităţi vor aduce plus-valoare comunităţii noastre şi vor dezvolta competenţele sociale şi civice ale tinerilor hunedoreni, pentru promovarea unei societăţi active, eficiente şi competitive la nivel mondial, fundamentată pe valorile unor culturi şi civilizaţii autentice”, se arată într-o informare de presă a ISJ Hunedoara. 

Foto: facebook/ISJ Hunedoara

china2

china1

[slideshow_deploy id=’19661′]



(Următoarea știre) »