„Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului”- marcată în județul Hunedoara

La nivelul județului, Direcția de Sănătate Publică avea în evidențe 154 de persoane diagnosticate cu această afecțiune. Datele statistice se referă la anul 2016, tot în acea perioadă fiind descoperite și noi zece cazuri de autism.

”Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului” este marcată pe data de 2 aprilie. ” Persoanele cu autism au nevoie de terapie continuă, care vizează îmbunătăţirea sau dezvoltarea abilităţilor de comunicare, combaterea izolării sociale, formarea unei anumite rutine, acumularea de informaţii şi cunoştinţe, estomparea comportamentelor disruptive etc. Întreruperea terapiei sau fluctuaţiile de participare la şedinţele terapeutice conduc, de cele mai multe ori, la înregistrarea unui regres sau la consecinţe ireversibile.

Pe lângă terapia individuală este nevoie şi de terapie de grup care să vizeze procesul de dezvoltare a propriei personalităţi sociale”, arată reprezentanții DSP Hunedoara. La nivelul județului sunt programate o serie de acțiunu cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra autismului.

[slideshow_deploy id=’13835′]