Aprilie debutează cu ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” – ediția a XII-a

zipolitis5Urmare a impactului pozitiv pe care l-a avut evenimentul național „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”, inițiat de I.G.P.R. şi ajuns deja la cea de-a XII-a ediție, conducerea Poliției Române a  decis ca, din acest an, acesta să fie organizat în toată țara, bianual.

Astfel, în săptămâna 03.04.2017 – 07.04.2017, în localitățile Deva, Hunedoara, Simeria și comuna Crișcior, polițiștii Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității vor prezenți în mijlocul cetăţenilor cu activități preventive, campanii stradale, ședințe în școli și dezbateri publice pe teme de actualitate, precum siguranța copiilor pe internet, prevenirea bullying-ului, dar și a furturilor in buzunare, a tâlhăriilor și a înșelăciunilor prin metoda ”accidentul”.

Calendarul acțiunilor, propus de polițiștii hunedoreni este următorul:

Ziua I: 03.04.2017 (luni) Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului

  ora 10.30 – în municipiul Deva, în zona gării și autogării (zonă aglomerată și favorizantă pentru comiterea furturilor din buzunare, genți poșete sau a tâlhăriilor stradale) polițiștii C.A.P.C. împreună cu polițiști din structura Poliție Transporturi – postul T.F. Deva, vor realiza o acțiune stradală de distribuire a materialelor preventive cu conținut utile ce promovează metodele eficiente de protejare a bunurilor personale și diferite exemple de conduite proactive, menite să scadă riscul victimal și să elimine contextul favorabil comiterii de infracțiuni.

Ziua II: 04.04.2017 (marţi) Siguranța on-line

 – ora  11.00 – în municipiul Deva, la Colegiul Tehnic Auto ”Transilvania” Deva, polițiștii C.A.P.C. vor susține o activitate de prevenire a fenomenului de bullying în școală și a promovării regulilor de siguranță pe internet pentru elevii de liceu, cu scopul minimalizării posibilelor consecințe asupra adolescenților.

–  ora 13.00 – în orașul Simeria, va fi organizată la Colegiul Tehnic Feroviar ”Anghel Saligny” Simeria, o masă rotundă/dezbatere publică destinată cadrelor didactice, respectiv 30 de profesori diriginți (de gimnaziu și liceu) în care polițiștii vor oferi dascălilor suport de specialitate în următoarele domenii: bullying și cyber-bullying (forme de manifestare, cauze, consecințe imediate și pe termen lung, metode eficiente de prevenție și intervenție locală); siguranța și protecția datelor cu caracter personal pe rețelele de socializare folosite de elevi; protejarea în fața manipulării în mediul on-line; violența sexuală și manifestarea geloziei la adolescenți și pre-adolescenți, ca factori declanșatori ai infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

zipolitia3

Ziua III: 05.04.2016 (miercuri) Siguranța on-line

 –ora 11.00 – în municipiul Hunedoara, va fi susținută o activitate dintr-un proiect național aflat în derulare, respectiv ”Școala Siguranței Tedi” , destinat elevilor de clasa I și învățătorilor acestora și care pune accent pe dezvoltarea abilităţilor de recunoaştere a situaţilor de risc, a pericolelor ce pot ameninţ copii de vârstă școlară mică, subliniind descrierea modalităţilor de protecţie în special în mediul on-line.

Ziua IV: 06.04.2017 (joi)  Prevenirea violenței în mediul familial

– ora 11.00 – în comuna Crișcior, va fi susținută o activitatea non-formală de prevenire a violențelor intrafamiliale, la Liceul Tehnologic ”Crișan” prin care elevii de liceu vor învăța despre egalitatea de gen, recunoașterea unei relații toxice și care sunt drepturile victimelor violenței domestice, importanța ”ordinului de protecție”. Vor afla totodată instrucțiunile de protecție pentru victime (femei și copii), în caz de conflict fizic.

 politia-scolara

 Ziua V: 07.04.2017 (vineri)  Siguranţa rutieră

– ora 10.00 – în orașul Simeria, va fi susținută o altă activitate în cadrul proiectului ”Școala Siguranței Tedi” destinat elevilor de clasa I și învățătorilor acestora și care pune accent pe dezvoltarea abilităţilor de recunoaştere a situaţilor de risc, a pericolelor ce pot ameninţa copiii de vârstă școlară mică, subliniind descrierea modalităţilor de protecţie din domeniul educației rutiere.

[slideshow_deploy id=’43281′]