Mircea Bobora: “Este o situație de forță majoră”

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, susține că județul Hunedoara se confruntă cu o situație de forță majoră din cauza gunoaielor. Astfel soluția identificată a fost aceea de a încredința în mod direct contractul pentru transportul deșeurilor unei societăți, până la finalizarea licitației propriu-zise.

“La finalul acestei luni vom intra în procedurile tehnologice de probă. Deponeul temporar de la Petroșani va fi ecologizat. Deponeul de la Vulcan va fi închis în așa fel încât să ne situăm în aria de responsabilitate a condițiilor impuse de Comisia Europeană. Eu nu m-am gândi niciodată în luna iulie sau august a anului trecut la numărul de contestații, la subiectivismul enorm al acestor contestații și sub nicio formă nu am luat în considerare că în condițiile în care Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor dă un verdict care în primă fază ne-a fost defavorabil. Am ridicat, din nou, pe SEAP, noul caiet de sarcini CNSC ne-a dat dreptate, iar cei care ne contestă au contestat și deciziile CNSC. Pentru a nu tergiversa lucrurile, soluția optimă este încredințarea acestui deponeu unei societăți specializat, alta decât cele trei care ne contestă, și care la momentul acesta realizează acest obiect de activitate, am considerat că asta e soluția cea mai bună”,  a declarat Mircea Bobora, președintele CJH.

Firma căreia îi va fi încredințat contractul va gestiona problema deșeurilor pentru o perioadă limitată de timp până când licitația pentru desemnarea operatorului se va finaliza.

“Cele 5-6 firme vor vizita deponeul, în următoarele trei zile se vor înainta caietele de sarcini care sunt diferite de cele a licitației finale, pentru că asta e o selecție provizorie, pentru câteva luni. Este o situație de forță majoră, de criză, pentru că nu ne putem permite să ajungem în situația de a lăsa gunoaiele pe străzile UAT-urilor”,  a mai subliniat sursa citată.

[slideshow_deploy id=’27028′]