Fostul membru CA a dat în judecată CEH și Ministerul Energiei

Ringo Dămureanu, președintele Sindicatului Forța Ligii, cel care a avut, pentru circa o lună, calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara a dat în judecată societatea și Ministerul Energiei.

 

Ringo Dămureanu a fost înlocuit din CA în urma unei decizii a AGA, cu Alexandru Prepeliță. Ringo Dămureanu a fost demis din CA, la scurt timp după demiterea lui Mihael Melczer din funcția de director general al CEH, chiar de către Consiliul de Administrație. Potrivit actului constitutiv al Complexului Energetic Hunedoara, AGA poate revocat oricând CA-ul sau un membru.

„Reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor CE Hunedoara sunt numiți și revocați prin ordin al ministrului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri”, arată articolul 13 din Actul constitutiv al CEH.

Ringo Dămureanu a fost demis din CA-ul de la CEH în data de 2 mai. Acesta s-a adresat instanței de judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova.

[slideshow_deploy id=’24093′]