Ce este și cum se obține cardul european de sănătate ?

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) permite persoanelor asigurate să primească asistența medicală necesară în timpul şederii temporare în orice ţară a Uniunii Europene/ Spațiul Economic European. În plus, acesta nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE în vederea beneficierii de tratament medical.

Cardul european SE ELIBEREAZĂ GRATUIT la cererea persoanei asigurate, pentru o perioadă de 12 luni şi poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.

”Având în vedere faptul că termenul de eliberare a CEASS este de 7 zile lucrătoare, de la data depunerii documentelor, pentru a evita situația neplăcută de a călători pe teritoriul UE/SEE fără a avea în posesia dumneavoastră acest card, vă recomandăm să vă adresați din timp Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara”, explică Nicoleta Pârva, purtătorul de cuvânt al CAS Hunedoara.

Documente necesare eliberării CEASS:

  • cerere tip (poate fi descărcată de pe următoarea adresă: https://www.cnas.ro/cjashd/page/card-european.html);
  • copie CI;
  • dovada calității de asigurat (de exemplu adeverință de salariat, cupon de pensie, adeverință de elev/ student etc.)

Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Hunedoara, de luni până joi, între orele 08.30 – 14.00, pe adresa de e-mail cardeuropean@cjashd.ro, sau prin fax la nr. 0254-218911. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0254-219280, tasta 4.

[slideshow_deploy id=’36591′]



(Următoarea știre) »