Încearcă să convingă instanța

Fostul director al Liceului Apollonius din Petroșani, totodată și șeful Casei de Cultură a Sindicatelor Petroșani, Maria Albescu, condamnată la o pedeapsă cu suspendare, trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității în municipiul Hunedoara, în cadrul Direcției Asistență Socială – Centrul de copii ,,Lumină şi speranţă” sau Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul municipalității.

 

Maria (Mia) Albescu stă momentan în București și încearcă să convingă instanța de judecată să-i schimbe localitatea în care trebuie să se achite de obligații. Aceasta ar putea să presteze orele de muncă în orașul de domiciliu, adică Petroșani, unde există centre sociale așa cum a cerut judecătorul de caz sau în Capitală. Pe de altă parte, sentința la care a fost condamnată, de doi ani şi jumătate pentru infracţiunea de luare de mită nu este definitivă și dosarul a ajuns la Curtea de Apel București. Dacă va rămâne definitivă, Mia Albescu nu va avea voie să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei unități de învățământ, publice sau private. Maria Albescu a fost trimisă în judecată de DGA după ce a aranjat eliberarea unor documente şcolare unor denunțători, au susținut acnhetatorii. Faptele au avut loc în anul 2015, iar Mia a cerut şi apoi a primit suma de 7.000 de lei de Valentin Marius Ilaş, un intermediar condamnat și el în dosar. Albescu  eliberat și chitanță pe sumă, însă actul n-a fost luat în considerare. Anchetatorii au stabilit că s-au întocmit în fals mai multe documente privind situația școlară completă a unui martor care a făcut şi denunţul la DGA. Acesta a cerut o adeverință și foaie matricolă, care să ateste că a făcut patru ani de liceu la unitatea de învăţământ privată.

Intermediarul afacerii, Ilaş Marius Valentin a primit mai multe pedepse de câte doi ani de închisoare pentru trafic de influență și dare de mită. Ilaș a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare au decis judecătorii instanței de fond.

[slideshow_deploy id=’24093′]