Avram Iancu – diplomă de excelență

Avram Iancu, bibliotecarul care a străbătut Dunărea înot, de la Izvoare și până la vărsare a primit o diplomă de excelență din partea administrației locale de la Petroșani. După ce i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al județului Hunedoara, Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani i-au acordat un premiu de 10.000 de lei, pentru reușita sa demnă de cartea recordurilor.

 „El este Avram Iancu al nostru. Și Marius îl mai cheamă, ca să îl identificăm mai bine cu noi și nu neapărat cu eroul Avram Iancu, deși el este un erou. Și faptul că a reușit aceste recorduri și ceea ce face el e supraomenesc, ne face pe noi să îl considerăm un erou, cu care să ne mândrim. Cred că v-ați dat seama că, prin ceea ce a făcut, e un erou, însă, el a rămas un om simplu și modest, care a reușit toate aceste performanțe, doar prin el însuși și cu ajutorul lui Dumnezeu și al familiei lui minunate”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, atunci când i-a înmânat premiul în bani.

Avram Iancu a subliniat că victoria sa este a tuturor și că orice este posibil atâta timp cât există credință.

 „Ceea ce am făcut eu se poate realiza prin credință, foarte multe sacrificii și muncă. Nimic măreț nu se poate realiza ușor. Și nimic măreț nu se poate realiza singur, așa că tot ceea ce am făcut nu este doar al meu, ci este o victorie colectivă. Vreau să îi mulțumesc și eu domnului primar pentru cum se implică în viața comunității, dar le mulțumesc și celor din familia mea”, a spus Avram Iancu Marius.

[slideshow_deploy id=’17636′]