Tatiana Stepa – cetățean de onoare al municipiului Lupeni

Consilierii locali de la Lupeni au decis, în urmă cu circa un an de zile, declararea Tatianei Stepa cetățean de onoare al localității. Astăzi, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, i-a înmânat lui Cătălin Stepa, fiul Tatianei Stepa, placheta de cetățean de onoare

“Astăzi am înmânat domnului Cătălin Stepa, Placheta de Cetățean de Onoare al Municipiului Lupeni, Post Mortem Doamnei Tatiana Stepa”,  spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Tatiana Stepa s-a născut în municipiul Lupeni, la 21 aprilie 1963. Ea a fost înconjurată de muzică de la o vârstă fragedă. A cântat prima dată pe scenă când era la grădiniță. În copilărie a urmat cursuri debalet, vioară și pian. A făcut „Liceul de Arhitectură” din București. Aici a fost primul loc în care a auzit muzică folk. Pentru că făcuse vioara ani de zile, nu i-a fost greu să cânte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraș, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cântec numit „Și-am să-mi fac o doină (versuri Adrian Gavrilă) „, rămânând în componența cenaclului condus de poetul Adrian Păunescu până în anul 1985, revenind alături de același poet, din anul 1992 până în anul 1996, ca membră a Cenaclului „Totuși Iubirea”. De-a lungul carierei sale, Tatana Stepa a participat la peste 2.000 de spectacole, atingând un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar de la  Galați. După interzicerea Cenaclului Flacăra, revenită în orașul natal, Tatiana Stepa a lucrat la Mina Lupeni, timp de 11 ani. A revenit pe scenă după decembrie 1989, mai întâi acasă, în Valea Jiului, mai apoi în toată țara, dar și în strîinătate, susținând peste 1000 de concerte, până când, la 46 de ani, a părăsit definitiv scena, răpusă de o boală necruțătoare la 7 august 2009. Muzica Tatianei Stepa stârnește însă și astăzi aceași vibrantă emoție, iar talentul său artistic este dus mai departe, în prezent, cu succes, de fiul său Cătălin Stepa, devenit una din vocile cele mai îndrăgite ale folkului românesc.

[slideshow_deploy id=’20328′]

 



(Următoarea știre) »