SNIM are de recuperat peste 10 milioane de euro de la CEH

Complexul Energetic Hunedoara datorează sume colosale furnizorilor. Unul dintre furnizori este Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, care până la finele acestui an va mai asigura cărbune Complexului Energetic Hunedoara. pentru cantitățile de huilă livrate, SNIM are de încasat 55 de milioane de lei.

“Noi avem de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara peste 55 de milioane de lei. Avem făcute executările silite, dar sunt suspendate în intanță. 24 de milioane de lei este valoarea executărilor silite”, a declarat Petre Drăgoescu, directorul tehnic al Societății NAționale de Închideri Mine Valea Jiului.

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului figurează cu restanțe la bugetul de stat. Suma restantă este de 5.940.406 lei, însă blocajul este din cauza Complexului Energetic Hunedoara care nu a achitat facturile pentru cărbunele livrat de către SNIMVJ.

Tot Complexul Energetic Hunedoara a încurcat planurile Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. Neplata facturilor pentru cărbunele livrat duce la blocaje pe mai multe planuri. Astfel, Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului a trebuit să își reconfigureze planul privind disponibilizările.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)