Sfânta Varvara, ocrotitoarea municipiului Petroșani

Sfânta Mare Muceniță Varvara este ocrotitoarea municipiului Petroșani. De câțiva ani, cu acest prilej se organizează un concurs religios.

Pentru această acțiune s-a alocat suma de 1700 de lei pentru premierea copiilor participanți la concurs. Sfânta Varvara nu este doar ocrotitoarea minerilor, ci este și ocrotitoarea municipiului Petroșani. De doi ani, municipiul Petroşani se află sub patronajul Sfintei Varvara, aceasta fiind declarată ocrotitoarea urbei.

“Fără sfinţi naţiunile se dezintegrează pentru că nu mai au vizionari care să dea istoriei un sens mai înalt decât cel al supravieţurii consumiste. Sfinţii sunt măsura şi reperul vieţii de familie şi al vieţii sociale. Ei sunt măsura omului de ştiinţă, garanţia că demersul cunoaşterii umane nu îşi va muta graniţele spre monstruozitate. De asemenea ai dau sens culturii salvând-o din ispita de a se pune în slujba instinctelor şi raţiunii demonice. Din aceste considerente, precum şi pentru faptul că activitatea minieră constituie coloana vertebrală şi fundaţia pe care se sprijină viaţa economică, socială şi spirituală a municipiului nostru şi de fapt a întregii Văi a Jiului propun ca Sfânta Muceniţă Varvara să fie declarată ca patron spiritual al municipiului Petroşani”, arăta motivarea  proiectului de hotătâre prin care i.

 

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)