Revoluția Română rememorată, la 28 de ani, și la Deva

În întreaga țară dar mai ales în orașele martir și în orașele României în care istoria Revoluției romne din decembrie 1989 s-a scris nu doar cu curaj și și prin sânge, au avut loc în aceste zile ceremonii în memoria victimelor  Revoluţiei din Decembrie 1989 .

Un astfel de eveniment a avt loc și în reședința județului Huneodara, la Deva, unde în fața Monumentului Eroilor Maritiri ai Revoluției Române, ridicat în Parcul “I.C.Brătianu” și-au dat întâlnire autoritățile locale și județene, dar și o parte din cei care au participat la Revoluția din Decembrie 1989.

“Se împlinesc 28 de ani de durere pentru românii care au plătit libertatea noastră a tuturor cu viața unor rude sau a unor prieteni. Revoluția a luat multora oamenii dragi, dar ne-a dat în schimb tot ce avem astăzi. S-a spus mereu că românii care s-au revoltat împotriva dictaturii în Decembrie 1989 au avut curaj. Dincolo de curaj a stat responsabilitatea pentru viitorul ţării, gândul unui alt fel de viaţă, care să nu fie doar o negare a anilor de dictatură comunistă, ci şi gândul de a construi o Românie frumoasă, demnă de strămoşii ei şi de care urmașii lor să fie mândri ! Omagierea de astăzi dobândeşte astfel, în afara gândului pios îndreptat spre jertfa eroilor, semnificaţia unei datorii. Ca şi eroii din decembrie ‘89, trebuie să avem un ţel şi o credinţă, să luptăm cu hotărâre, responsabilitate şi curaj pentru atingerea lor.”, a fost mesajul transmis de prefectul judeţului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely celor prezenți.

[slideshow_deploy id=’36590′]