Pedepsit aspru pentru că a forțat o copilă să se prostitueze

Completul din Alba Iulia a admis apelul făcut de procurorii DIICOT în cazul unui recidivist care a obligat o minoră să se prostitueze. Proxenetul din Hunedoara a obligat-o pe fată să se culce cu mai mulți clienți în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 300 de lei.

Lingurar Mihăiță Marius a racolat-o pe minoră  a obligat-o să se prostitueze în apartamente închiriate în Sântaindrei-Hunedoara și Alba, iar când nu făcea suficienți bani o bătea. Procurorii DIICOT au intrat pe fir și au reușit să o salveze pe copila de 15 ani, iar individul a fost trimis în jduecată pentru trafic de minori dar și alte infracțiuni conexe. În prima instanță, Lingurar a primit o pedeapsă de circa șase ani, însă procurorii au atacat sentința cu apel. La Alba Iulia soluția instanței de fond a fost răsturnată. Curtea a admis apelul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia și a desființat sentința penală „sub aspectul stabilirii nelegale a pedepsei principale în caz de recidivă în cazul infracţiunii de trafic de minori şi a nelegalităţii aplicării pedepsei în cazul concursului de infracţiuni”. Magistrații Curții de Apel au decis să-l condamne pe individ la o pedeapsă principală de 8 ani 10 luni şi 20 de zile de închisoare.

Proxenetul din Hunedoara nu și-a recunoscut faptele, însă procurorii au stabilit că fata a trecut printr-un adevărat calvar. Adolescenta a fost terorizată și exploatată sexual aproape o lună de zile, până când a reușit să sune la 112 și să ceară ajutor. ” Inițial minora a fost exploatată sexual în zona localității Sântandrei, județul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clienții fiind recrutați prin intermediul unui site de publicitate. (…) Banii obținuți din practicarea prostituției erau însușiți integral de către inculpatul Lingurar Mihăiță Marius, acesta amenințând-o și agresând-o fizic pe minoră dacă respectivele câștiguri nu erau suficiente. De asemenea din verificările efectuate a rezultat faptul că, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Lingurar Mihăiță Marius a postat mai multe fotografii nud care o înfățișau pe minoră, în vederea atragerii de clienți pentru întreținerea de raporturi sexuale”, au arătat procurorii DIICOT.

[slideshow_deploy id=’27126′]