Lucrări de reabilitare la trecerea de nivel pe calea ferată de la Bărbăteni

Autoritățile locale din municipiul Lupeni au sesizat, de mai mult timp, Compania Națională de Căi Ferate asupra obligației care-i revine cu privire la întreținerea trecerilor de nivel peste calea ferată. Primarul din Lupeni le-a explicat celor de la CFR că, având în vedere investițiile publice derulate în zonă, care s-au concretizat în modernizarea arterei rutiere din cartierul Bărbăteni, implică execuția unor lucrări de reparații imediate la trecerea de nivel peste calea ferată care îngreunează traficul rutier și care poate pune chiar în pericol siguranța circulației, din cauza stării avansate de degradare a drumului.

Ca urmare a acesteor demersuri făcute de primarul Lucian Resmeriță, în cursul zilei de astăzi au fost începute lucrările de reabilitare a carosabilului din zona trecerii de nivel peste calea ferată de la Bărbăteni. Acestea sunt executate în parteneriat de Primăria Lupeni și Regionala CFR Timișoara.

”Nu pot decât să mă bucur pentru faptul că cei din conducerea Sucursalei Regionale Căi Ferate Timişoara au înţeles să dea curs solicitărilor noastre de a reabilita pasajul de cale ferată de pe DN 66A, respectiv trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în Cartierul Bărbăteni. Este un nou răspuns pozitiv al celor de la CFR la solicitările noastre, după ce anul trecut au acceptat să renoveze clădirea gării din Lupeni. Vreau să informez cetăţenii că nu ne vom opri aici şi vom face demersuri pentru ca circulația trenurilor prin Lupeni să fie reluată de CFR, având în vedere că celor care fac naveta, la şi de la Lupeni, li se alătură şi un număr din ce în ce mai mare de turişti care vin să viziteze Staţiunea Straja”, a declarat primarul Lucian Resmeriţă.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)