Comunicat de presă | Laurențiu Nistor, deputat PSD

Guvernarea PSD a implementat măsuri care se simt concret în economia reală. Astfel, în timpul actualei guvernări s-au înființat aproape 380.000 de noi locuri de muncă. În acest moment, potrivit datelor oficiale, în țara noastră sunt peste 5 milioane de salariați.

Cel mai important este faptul că din totalul locurilor noi de muncă înființate, un procent de 90% se găsește în sectorul privat. Așadar, realitatea contrazice din nou, cu cifre, ceea ce opoziția ne reproșează – și anume faptul că actuala coaliție încurajează doar angajările la stat. Dimpotrivă, actuala coaliție susține prin măsuri și programe concrete sectorul privat.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va acorda, pentru programul Start-Up Nation, resurse bugetare de două miliarde de lei necesare finanţării nerambursabile pentru 10.000 de firme. Cei mai mulţi dintre antreprenorii care au pornit afaceri prin acest program sunt tineri, cu vârste cuprinse între 21-40 de ani, iar în prezent oferă locuri de muncă pentru peste 21.000 persoane. Esențial este faptul că sectorul privat va fi în continuare încurajat. Tinerii vor fi în continuare susținuți. Pentru că Start-Up Nation se va derula și anul următor.

Mai mult, în pofida tuturor criticilor privind calitatea actului de guvernare, PSD respectă ceea ce a promis în timpul campaniei electorale:

Indicator Prognoză în programul de guvernare pentru 2018 Realitatea economică din 2018
Salariul minim brut (lei) 1.510 1900
Salariul mediu brut (lei) 3.420 4.449
Salariați cu normă întreagă (milioane) 5,15 5,25
Punctul de pensie (lei) 1.100 1.100
PIB (miliarde lei) 878 945
Venituri Buget General Consolidat (mld. Lei) 277 288 (la 8 luni!)
Datoria guvernamentală (% din PIB) 39,5 34,9
Deficitul bugetar (%PIB) 2,6 2,9

 

De curând, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se reduce TVA pentru turism și activități conexe de la 1 noiembrie 2018. Aceasta este cea mai importantă măsură de sprijinire a turismului românesc din ultimii 20 de ani pentru că va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea consumului şi la creşterea economică. De asemenea, este o măsură care va avea efecte vizibile şi directe în favoarea cetăţeanului, fiind mai mult decât binevenită și pentru Hunedoara, în condițiile în care turismul este o componentă extrem de importantă pentru județ.

PSD este singurul partid care – dincolo de orice dubiu – și-a asumat proiecte curajoase pentru oamenii obișnuiți. Creșterea salariului minim, creșterea pensiilor, ambele pe fondul creșterii economice consistente, arată că suntem pe drumul cel bun.

 

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Judeţene a PSD Hunedoara

[slideshow_deploy id=’36591′]

 



(Următoarea știre) »