Viorel Palici, Crina Buzgan și Shonn Cristopher, câștigătorii ediției a VI-a a competiției sportive ”Parângul Night Challenge”

Ce-a de-a șasea ediție a cursei ”Parângul Night Challenge” din Masivul Parâng a fost câștigată anul acesta de arhicunoscutul alergător montan Viorel Palici.

Concusul organizat la Petroșani de polisportivul Avram Iancu a constat în parcurgerea, pe timp de noapte, la lumina frontalelor, a unui traseu de 4, 5 km cu o diferența de nivel ascendentă de 1000 de metri. Startul a avut loc la intrarea în Pârtia B a domeniului schiabil din Parâng de unde, alergătorii din întreaga țară care s-au înscris la acest eveniment sportiv, au avut de urcat în alergare sau cu schiurile de tură până pe Vârful Parângul Mic, la cota 2074 m. Anul acesta, în premieră, printre competitori s-a numărat și Avram Iancu. Acesta a participat a concurs într-un mod aparte, trăgând după el și sania de 30 de kilograme, cu care va participa și anul acesta la Ultramaratonul arctic 6630 Ultra din Canada. În aceste condiții, Avram Iancu a terminat printre ultimii cursa din Parâng dar cel mai important pentru el a fost faptul că antrenamentul de anduranță în condții dificile pe care și l-a propus, a fost îndeplnit cu succes.

Rezultatele ”Parângul Night Challange” din acest an au dat câștig de cauză principalilor favoriți, însă traseul mai greu decât cel din anul precedent, din cauza volumului mare de zăpadă care a fost prezentă pe întregul traseu de 4,5 km, a făcut ca recordul de timp al competiției, stabilit anul trecut de Viorel Palici, să nu fie atins la ediția din acest an. Unul dintre cei mai buni alergători montani din România și din lume, Viorel Palici, laureat recent cu medalia de bronz la Campionatul Mondial de triatlon de iarnă, Viorel Palici a terminat victorios și cursa ”Parângul Night Challenge” din acest an, cu un timp de 42:15 min., fiind urmat la doar o secundă distanță de următorul favorit al competiției, sportivul Andrei Preda, cu 42:16 min. În Top 10 s-au mai înscris alergătorii:  Florin Munteanu (50:21), Ionatan Bînzaru (53:55), Gheorghe Codrea (55:08), Alexandru Bălan (56:15), Ștefan Mircea Veress (56:37), Viorel Mihăilescu (57:38), Ilie Iloiu (58:11) și Tănase Tecar (58:24).

Prima clasată la categoria feminină a fost Crina Buzgan, care s-a clasat pe locul 13 în clasamentul general. Astfel, la categoria feminină, primele 5 poziții în clasament au fost adjudecate de: Crina Buzgan (1:01:30), Raluca Burtea (1:06:15), Alexandra Ungureanu (1:09:33), Alina Rusu (1:13:43) și Sinela Viezuran (1:18:47).

În competiția rezervată schiului de tură, concursul a fost câștigat de Shonn Cristopher (cu un timp de 1:05:26) acesta fiind urmat de Marton Sandor (1:12:13), Radu Ciulei (1:12:49) și Bogdan Dobre (1:13:45). La feminin, pe primul loc s-a impus Elena Roxana Bucur cu timpul de 1:26:00.

Rezultatele complete ale ediției a VI-a a concursului ”Parângul Night Challenge” sunt disponibile pe situl evenimentului, la adresa de internet: https://time-it.ro/2019/parang/

Festivitatea de premiere și petrecerea dedicată evenimentului, au avut loc
într-o atmosferă electrizantă, la sala de evenimente a Complexului hotelier Rusu, unul dintre principalii sponsori ai ”Parângul Night Challenge”. Competiția a fost susținută, de asemenea, și de către Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani.

[slideshow_deploy id=’24093′]