Câștigătorii competiției BRD First Tech Challenge Romania

Vești bune de la echipa de robotică WAFI a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila. Adrian Vasile Negoiță s-a calificat pentru Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite. Din cele 55 de candidaturi, doar trei tineri au avut șansa să meargă mai departe.

„Victoria este de moment, experiența este pentru totdeauna”, le-a reamintit Donald E. Bossi, președinte FIRST, tuturor celor prezenți în timpul festivității de premiere a Campionatului Național BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Tot el a continuat într-o notă înțeleaptă, explicându-le elevilor că experiența rămâne chiar și atunci când nu ieși învingător dintr-o competiție, relatează site-ul FABRICA DE PR.

Trei robotiști excepționali, finaliști ai Dean’s List, care au demonstrat implicarea lor pe termen lung în comunitatea FIRST, adevărați ambasadori ai spiritului FIRST, se alătură liceenilor care vor pleca la Detroit. Ei vor participa la Campionatul Mondial din Detroit și vor avea parte de o experiență specială alături de Dean Kamen, fondatorul FIRST, și alți parteneri FIRST.

  • Adrian Vasile Negoiță, membru al echipei Wafy, a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila
  • Andrei Ștefan Istudor, membru al echipei BRICKBOT, de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani
  • Raluca Rusu, din echipa Esentza Robotics a Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean

”Îmi doresc să le mulțumesc în mod special unor oameni care m-au susținut, iar cu ajutorul lor am reușit să obțin premiul FIRST DEAN’S AWARD. Vreau să mulțumesc echipei mele RO 063 Wafy care m-a ajutat să devin liderul de echipă care sunt acum. Vreau să le mulțumesc și oamenilor care niciodată nu m-au lăsat să renunț, chiar din contra, m-au făcut să continui să fac ceea ce îmi place, mai exact: Costy Coco, Vasile Negoiță, Negoiță E. Nicoleta, Chelaru Gheorghe, Ion Ioana, Gabriela Ivan. Totodată, vreau să le mulțumesc unor super oameni: Robert Sîrbu, care în urma interviului pentru FIRST DEAN’S AWARD m-a făcut să îmi dau seama de anumite lucruri, dar și lui Cristian Dascălu, care prin content-ul său de pe youtube a devenit un mentor pentru mine, o persoana pe care vreau să o urmez și care mă inspiră tot timpul!”, a spus petrileanul Adrian Vasile Negoiță, într-o postare pe rețeaua de socializare.

Primarul orașului Petrila a felicitat personal întreaga echipă WAFY și, în mod special, pe Adrian Vasile Negoiță pentru calitățile lui de lider și pentru performanța pe care a obținut-o până în prezent. În același timp, primarul Vasile Jurca a invitat la primărie întreaga echipă, împreună cu mentorii lor, întâlnire care va avea loc în cursul zilei de miercuri.

Nimic din toate aceste realizări remarcabile, obținute la o vârstă la care se pun pietrele de temelie are carierei pe care și-o doresc și, implicit, a viitorului lor nu ar fi fost posibil fără studiu, muncă, perseverența de a testa de sute de ori un mecanism până când totul iese perfect și creativitate. Mai presus de roboți și știință, elevii învață prin intermediul acestui program să-și atingă adevăratul potențial lucrând în echipă și luând decizii strategice, mai spun cei de la FABRICA DE PR.

Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care organizează celebra competiție și în România, le-a reamintit tinerilor puterea extraordinară pe care o au: aceea de a schimba viitorul.

„Sunt foarte mândră de voi și sunt convinsă că la fel sunt și părinții voștri. Sunteți o mare mândrie pentru România, iar România are mare nevoie de voi. Le sunt profund recunoscătoare mentorilor voștri și tuturor voluntarilor din acest proiect”, le-a transmis ea.

La finalul celor trei zile în care peste 1500 de elevi din întreaga țară s-au luptat pentru a convinge juriul că au o echipă și un robot gata să facă performanță la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge din Detroit, laurii au mers către echipele:

  • RobotX HD, echipa Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu”, din Hunedoara
  • WattsUp, echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu”, din Câmpulung Muscel
  • XEO, echipa Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia
  • Quantum Robotics, echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică București

Documentație și imagini: FABRICA DE PR