”Gemini Man”, un film prezentat în formatul revoluționar 3D+ HFR la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

Tehnologia de ultimă oră de care dispune Cinematograful ”Şerban Ionescu” din Petroşani face ca, în premieră, spectatorii să poată viziona un film în noul format revoluţionar 3D+ HFR. Este vorba despre filmul ”Gemini Man”, cu Will Smith, Clive Owen și Mary Elizabeth Winstead printre protagoniști.

Conform cinemagia.ro, din 11 octombrie spectatorii vor putea experimenta, în 39 de locații din România și pe 101 ecrane, formatul revoluționar 3D+ HFR (3D+ High Frame Rate), cu ocazia lansării SF-ului Gemini Man/Gemini: Conspirația, regizat de revoluționarul cineast Ang Lee.

Este prima dată când acest format intră în țara noastră. Ce înseamnă 3D+ HFR? Este un format digital revoluționar cu o rată de 60 de cadre pe secundă – mai mult decât dublu față de rata tradițională pe secundă a filmelor – ceea ce oferă spectatorului o experiență amplificată de imersie totală în formatul 3D. Cu 60 de imagini 3D proiectate pe secundă, derivate dintr-un master impecabil de 120 de cadre pe secunde, redă imaginile mai aproape de ochiul uman decât a fost posibil vreodată, aducând privitorul chiar în mijlocul acțiunii. Mai multe imagini înseamnă mai multă profunzime, permițând, astfel, spectatorului să vadă și să perceapă mult mai multe detalii într-un cadru. Acest mix de performanță tehnologică și acțiune aduce pe marele ecran viziunea intactă a spectacolului vizual creat de regizor. Acest progres în narațiunea vizuală oferă spectatorilor cea mai fascinantă și mai captivantă experiență cinematografică din tot ce poate oferi o sală de cinema în acest moment.

Pentru a scoate în evidență această particularitate a lui Gemini Man, studiourile Paramount Pictures au lansat în acest week-end un clip video cu imagini din culise, ce explică tehnologia 3D+ folosită, în care detaliile sunt mult mai bine redate, iar spectatorul se simte purtat chiar în mijlocul acțiunii. Cineastul vorbește chiar de o „nouă eră în cinematografie”, datorată acestor inovații în modul de capturare și de redare a imaginii. În Gemini Man, un asasin de elită va trebui să se lupte pentru viața lui în înfruntarea cu cel mai periculos inamic – versiunea lui mai tânără, o mașinărie de ucis. Will Smith interpretează în film două personaje – un asasin al Guvernului de vârstă mijlocie, pe nume Henry Brogan, și clona sa tânără, Junior, care este trimis să îl elimine. Evident, pentru versiunea mai tânără a lui Smith s-a apelat la grafica digitală, însă la 120 cadre pe secundă utilizarea cascadorilor și motion-capture-ul facial asigurat de Will Smith (la care s-ar fi aplicat „întinerirea digitală„) ar fi fost insuficiente. Cei de la Weta Digital au ales să recreeze integral personajul (procesul a durat nu mai puțin de doi ani), căci o simplă ștergere a ridurilor de pe fața actorului ar fi fost mult prea costisitoare și ar fi făcut ca personajul să arate artificial.

Pe lângă Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani, în județul Hunedoara alte două săli de cinema vor proiecta acest film cu noua tehnologie 3D+ HFR. Este vorba despre Cinematograful