Deputatul hunedorean Ana Maria Gavrilă renunță la AUR

Deputatul hunedorean Ana Maria Gavrilă a anunțat luni, 2 august 2021, prin intermediul unei postări făcute pe pagina sa de socializare, că a luat decizia de a părăsi formațiunea politica pe care o reprezintă în Parlament și de a deveni deputat independent.

În opinia acesteia, AUR s-a îndepărtat de la obiectivele asumate înainte de alegerile din 2020 și pare a fi un partid timorat de puterea aparentă a altor partide care nu are forța necesară de a impune o nouă viziune politică pentru România.

”Am luat una dintre cele mai dificile decizii din viața mea. De astăzi îmi voi continua mandatul de parlamentar de Hunedoara ca deputat independent. Rămân dedicată obiectivului pe care mi l-am asumat în fața celor care m-au votat, acela de a face un alt fel de politică pentru deveni și pentru hunedoreni și de a da un exemplu prin acțiune și implicare”, spune Ana Maria Gavrilă.

Aceasta relevă faptul că atunci când s-a înscris în AUR era convinsă că face parte dintr-o echipă care-și propunea să arate că se poate face o politică diferită în România, în beneficiul cetățeanului. O politică cu o echipă cu oameni de cuvânt, care se respectă unii pe alții și care nu se pierde în nebuloasa politică plină de demagogii. O echipă organizată pe criterii meritocratice și de eficiență, cu obiective, strategii și acțiuni care să aducă rezultate reale pentru români. Însă, în opinia deputatului hunedorean, doar sloganele nu țin locul acțiunii politice coerente

”Sunt însă convinsă că românii au determinarea și dorința de a avea o țară care funcționează pentru noi toți. Românii au însă nevoie de lideri care să demonstreze curaj, integritate și autenticitate. Au nevoie de lideri care să îi unească în jurul unui proiect ambițios în care credem cu toții. În acest context, am hotărât să demisionez din AUR și să fac echipă, cu adevărat, cu cetățenii care m-au trimis în Parlament. Am un respect deosebit pentru acei parlamentari AUR care au ajuns în această poziție din dorința de a ajuta țara lor și fac o muncă bazată pe respect pentru ceilalți colegi, sunt modești, dar consecvenți în realizările lor și dau un exemplu de înțelepciune în fiecare situație dificilă. Voi susține orice proiect al oricărui partid de care sunt convinsă că îi va ajuta pe români”, a mai spus deputatul Ana Maria Gavrilă.

Aceasta se declară dezamăgită și de colegii săi din cadrul filialei din Deva a AUR, singura filială din județ care a reușit să ducă în legislativul local doi consilieri locali. ”Am fost dezamăgită să constat că, după un an de activitate și contribuția mea semnificativă la campania locală unde AUR a reușit să obțină nu unul, ci doi consilieri locali, singurii consilieri locali AUR într-un municipiu reședință de județ, nu există o echipă pe care să pot conta atunci când vine vorba de a-i ajuta pe deveni. Le-am cerut consilierilor locali ai AUR, în mai multe rânduri și, din păcate, fără succes, să propună o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea Termocentralei Mintia la Primărie. Era o oportunitate și o ultimă speranță de rezolvare a problemei termoficării centralizate pentru iarna următoare după ce primarul a refuzat să vină cu o soluție. Pe aceeași temă, a rezolvării încălzirii în Deva și a apărării Termocentralei Mintia, am avut prea puțin sprijin din partea conducerii centrale a AUR în momentele în care am făcut demersuri pentru a-l convinge pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, să renunțe la planul de vânzare a termocentralei la preț de fier vechi și să ia decizii în beneficiul devenilor. De asemenea, nu am primit susținerea necesară pentru a iniția o moțiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, care recent s-a dovedit a fi cu adevărat un trădător de țară și un om fără caracter, lăsând mii de oameni în frig la Deva în plină pandemie și încercând să aloce 600 de milioane de euro prin PNRR unei firme de casă a partidului său”, mai arată deputatul Ana Maria Gavrilă.