Arcașii Văii Jiului Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu aduc primele medalii pentru România din istoria participării la Campionatele Europene de Field

Record istoric stabilit de doi dintre cei mai buni arcași ai României, Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu, la Campionatele Europene de tir cu arcul – proba field, care se desfășoară în aceste zile la Porec, în Croația.

Cei doi sportivi din Valea Jiului, legitimați la secția de tir cu arcul a SCM Deva, s-au calificat în finalele probelor de olimpic individual feminin, respectiv olimpic individual masculin, asigurând astfel primele medalii din istorie pentru România la Campionatele Europene de Field. În plus, colega lor de echipă, Elena Topliceanu a obținut, la rândul său, o medalie de bronz la categoria barebow feminin, întregind astfel recordul istoric obținut de arcașii români la o competiție de asemenea anvergură.

Pentru Beatrice Mikloș și Mario Țîmpu evoluția lor la Campionatele Europene de Field continuă cu participarea în finalele la individual (care vor avea loc duminică, 12 septembrie) dar și în proba pe echipe, programată pentru sâmbătă, 11 septembrie, unde alături de colegii lor Elena Topliceanu și Andreea Albu (ambele din Iași) care vor concura la feminin, respectiv Teodor Vlad (din Bacău) și Adrian Vlase (din Iași) care vor concura la masculin, elevii antrenorilor Cezar Alexandrescu și Viorel Hăbian, vor încerca să aducă noi medalii pentru România.

Campionatele Europene de Tir cu Arcul – Field ediția 2021 se desfășoară sub patronajul World Archery Europe, în perioada 3-12 septembrie, și reunește 191 de sportivi însoțiți de 33 de oficiali, din 22 de țări europene. România participă la acest eveniment cu o echipă formată din 8 sportivi și 2 antrenori.

Vom reveni cu detalii la finalul competiției. Deocamdată, salutăm performanța istorică a celor doi tineri sportivi ai Văii Jiului care au obținut primele medalii europene la field, din istoria competiției pentru România. Succes în finale !