S-a redeschis Biroul pentru pașapoarte de la Petroșani

Locuitorii din Valea Jiului (și nu numai!) au din nou la dispoziție, începând din acest an, posibilitatea de a depune documentele necesare pentru eliberarea unui pașaport electronic la Biroul teritorial din Petroșani al Serviciului Public de Pașapoarte al județului Hunedoara. Noul Biroul de Pașapoarte din Valea Jiului va fuincționa în clădirea Primăriei municipiului Petroșani, la parter și va fi deschis o dată pe săptămână, respectiv în fecare zi de joi, între orele 10-14.

La inaugurarea noului Birou pentru pașapoarte de la Petroșani au fost prezenți primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi, prefectul județului Hunedoara – Petru Călin Marian, subprefectul județului Hunedoara – Csaba Lorincz și comandantul Serviciului Județean de Pașapoarte Hunedoara, Irina Iordache.

Prefectul județului Hunedoara a declarat, cu acest prilej, că deschiderea acestui birou teritorial al Serviciului Județean de Pașapoarte vine ca răspuns la inițiativa lansată de primarul municipiului Petroșani de a aduce serviciile publice mai aproape de cetățeni. ”Cunosc foarte bine ce înseamnă Valea Jiului și caut tot timpul soluții pentru a aduce serviciile publice mai aproape de cetățenii din zona aceasta. Am început cu aceste puncte de lucru și analizam posibilitatea de a aduce în Valea Jiului și alte tipuri de servicii. Distanța de peste o oră până în municipiul Deva nu este foarte mare, însă, ținând cont de programul serviciilor publice, o persoană din Valea Jiului pierde o zi întreagă pentru accesarea acestor servicii. Încercam să creăm toate condițiile pentru toți cetățenii din județ și ne străduim să gasim cele mai bune soluții. Alături de primarul Tibewriu Iacobv Ridzi și de subprefectul Lorincz Szell, care are în directă subordine Serviciul Județean de Pașapoarte, am reușit să facem progrese și înaintam cu restul proiectelor pentru Valea Jiului. Suntem într-un moment oportun pentru dezvoltarea acestei zone, luând în considerare multitudinea de programe operaționale existente”, a declarat Petru Călin Marian, prefectul județului Huendoara.

Deschiderea Biroului de Pașapoarte vine după ce, în cursul anului trecut, Instituția Prefectului a găsit soluții și pentru înființarea unui Birou zonal al Serviciului de Înmastriculări și Permise Auto, care a fost deschis, de asemenea, la Petroșani, într-un spațiu pus la dispoziție de administrația publică locală.

Primarul municipiului Petroșani apreciază operaționalizarea acestui serviciu public județean la Petroșani este un sprijin firesc și necesar pentru cetățenii din toată Valea Jiului, care nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Deva pentru depunerea actelor și ridicarea pașaportului, însă îi atrage atenția prefectului județului Hunedoara că mai are o promisiune restantă care se cere, la rândul ei, grabnic soluționată. ”Funcționarea acestui birou la Petroșani este o necesitate obiectivă, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al reducerii timpilor de deplasare, dată fiind distanța dintre Deva și Petroșani. Le mulțumesc tuturor factorilor implicați pentru că împreună am putut să redeschidem Biroul de pașapoarte la Petroșani. După deschiderea Biroului de Înmatriculări și permise auto, iar acum a Biroului de pașapoarte, sperăm să rezolvăm și cea de a treia problemă pe care am ridicat-o în repetate rânduri, cea a susținerii la Petroșani a examenului teoretic auto, tocmai pentru a veni în sprijinul populației din Valea Jiului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Din punct de vedere tehnic, comandantul Serviciului Public Județean de Pașapoarte Hunedoara spune că o echipă de funcționari se va deplasa, în fiecare săptămână la Petroșani, în vederea preluării și, după caz, eliberării, de pașapoarte, împruenă cu toată logistica necesară. ”Cetățenii care doresc să depună documentele pentru eliberarea pașaportului la Petroșani, trebuie să știe însă că acest lucru se poate face aici doar pentru pașapoartele electornice, pentru cele temporare actele necesare putând fi depuse, în continuare, doar la Deva. De asemenea, este important de precizat că și pentru accesul la serviciile Biroului de parapoarte de la Petroșani este necesară o programare prealabilă, care se face exclusiv pe portalul web: www.e-pasapoarte.ro iar pentru eliberarea pașaportului se poate opta, și noi chiar recomandăm acest lucru, pentru primirea acestuia prin curier. Timpul mediu alocat unui cetățean pentru depunerea actelor necesare obținerii pașaportului electronic este de 7 minute”, a declarat Irina Iordache, comandantul Serviciului Public Județean de Pașapoarte Hunedoara.

Potrivit acesteia, interesul pentru serviciile dinm cadrul Biroului de Pașapoarte de la Petroșani este unul destul de ridicat, lucru confirmat de faptul că toate rezervările disponibile pentru luna ianuarie 2023 au fost deja efectuate, încă din prima zi de la redeschiderea acestuia.