Peste 800 de radare inteligente, amplasate în 2024 pe drumurile din România: Șoferii indisciplinați, fotografiați și sancționați. Când vor deveni funcționale

Peste 800 de radare inteligente vor fi amplasate în 2024 pe drumurile din România: Șoferii indisciplinați, fotografiați și sancționați. Când vor deveni funcționaleÎncepând cu anul 2024, se va implementa, în România, un nou proiect creat de Compania Națională de Drumuri (CNAIR), pentru a asigura o mai mare siguranță în trafic.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Poliția Română și presupune instalarea a peste 800 de radare de ultimă generație din anul 2024.

Inițiativa a fost luată pentru o mai mare siguranță rutieră și o mai bună monitorizare a traficului. Proiectul presupune amplasarea a 300 de radare mobile și a cel puţin 500 de radare fixe pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene, după cum a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

În momentul în care un radar va depista depășirea limitei de viteză, acesta va captura o imagine cu șoferul si numarul de înmatriculare al maşinii, potrivit obiectiv-online.ro. Imaginea va fi trimisă către un centru de monitorizare și organele competente vor emite sancțiuni.

Chiar dacă proiectul demarează în 2024, cele 800 de radare inteligente vor deveni complet operaționale tocmai în 2026. CNAIR va avea responsabilitate asupra instalării radarelor fixe, iar radarele mobile vor fi montate pe vehiculele Poliției.

Prin această inițiativă autoritățile speră să îmbunătățească semnificativ siguranța pe drumurile din România.

Sursa: bugetul.ro