Beatrice Mikloș este sportiva anului 2023 din județul Hunedoara

Beatrice Mikloș este sportiva anului 2023 din județul Hunedoara

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara a finalizat evaluarea rezultatelor obținute de sportivii care activează în cadrul asociațiilor și cluburilor sportive hunedorene, rezultate obținute în cadrul competițiilor naționale și internaționale la care aceștia au participat. În urma acestei evaluări a fost stabilit clasamentul sportivilor hunedoreni ai anului 2023, atât pentru sporturile olimpice, cât și pentru cele neolimpice.

Valea Jiului este, din nou, reprezentată la vârf, în ambele topuri. Astfel, în clasamentul sporturilor neolimpice, lider este Miruna Mălăuță (de la CS Poli Karate Petroșani), în timp ce în clasamentul sporturilor olimpice, prima poziția în clasament este ocupată de Beatrice Mikloș (de la SCM Deva), aceasta din urmă fiind declarată de DJST Hunedoara drept Sportiva nr. 1 a anului 2023 în județul Hunedoara.

Beatrice Mikloș a debutat în tirul cu arcul în anul 2014, având o precocitate ieșită din comun pentru această disciplină sportivă, iar prima performanță notabilă a obținut-o după numai cinci ani, câștigând un Grand Prix de seniori din postura de cadet. Mai apoi, în anii 2021 – 2022, a sfidat toate ierarhiile mondiale reușind să obțină titlurile de campioană europeană de field U21 la individual şi la echipe, respectiv campioană mondială de field U21, alături de echipa României de tir cu arcul. Antrenorul acesteia, Viorel Habian apreciază că Beatrice Mikloș este o campioană înnăscută, fiind medaliată individual de 11 ori în competițiile naționale de arc olimpic; însă, ea știe foarte bine să fie un om de echipă, la bază stând şi medaliile de argint şi bronz obținute la Cupa Europeană, Campionatul European ori Campionatul Mondial în ultimii trei ani. În anul 2023, cele mai bune rezultate ale acestei sportive valoroase au fost câștigarea titlului de campionă națională la tineret și al celui vicecampioană europeană la tir cu arcul obținut la Campionatul European de Field.

În clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2023 la disciplinele olimpice, în Top 10 se regăsesc următorii sportivi:

  1. BEATRICE MIKLOȘ (SCM Deva) – tir cu arcul;
  2. IOANA BODEȘTEAN (CSS Hunedoara) – box;
  3. MARIO ȚÎMPU (SCM Deva) – tir cu arcul;
  4. GIORGIANA MILER (SCM Deva) – judo;
  5. FORENTINA IUȘCO (CSM Deva) – atletism;
  6. ARIANA GABRIELA COTU (LPS Cetate Deva) – gimnastică artistică;
  7. OLGA SEVERIN (SCM Deva) – judo;
  8. LILIA COSMAN (LPS Cetate Deva) – gimnastică artistică;
  9. MARIA DRĂGAN CURCĂ (LPS Cetate Deva) – gimnastică artistică;
  10. ANDREEA MUREȘAN (LPS Cetate Deva) – kaiac canoe și ERIC DANIEL RUS (CSM Deva) – atletism.

În clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2023 la disciplinele neolimpice, în Top 10 se regăsesc următorii sportivi:

  1. MIRUNA MĂLĂUȚĂ (CS Poli Karate Petroșani) – karate;
  2. ANAMARIA GHERGEHL (CS Comexim Lupeni) – fotbal-tenis;
  3. MARIUS FLORIN STOENICĂ (CS Comexim Lupeni) – fotbal-tenis;
  4. ANA-MARIA RIZESCU, LUCIAN PURICE SZEL (ambii de la CS Comexim Lupeni) – fotbal-tenis) și TIMEEA ALINA ȘTEFĂNESCU (CS Fujin Vulcan) – kempo;
  5. ROXANA GHEORGHIȚĂ (CS Cristal Hațeg) – Taekwoon-do ITF și IONUȚ IPATE (CS Poli Karate Petroșani) – karate;
  6. ADRIANA RUS (CS Comexim Lupeni) – fotbal-tenis și MATHIAS POPESCU (CS Poli Karate Petroșani) – karate;
  7. VASILE ANTONIO (CS Comexim R Lupeni) – fotbal-tenis; GABRIELA BALOG (CS Poli Karate Petroșani) – karate) și DAVID NISTOR (CSM Dacia 2010 Orăștie) – karate;
  8. CRINA VALENTINA BUBURUZ și ALEXANDRU LEONARD IENULESCU (ambii de la CS Pantera Neagră Petroșani) – Taekwoon-doo ITF și BIANCA CÎMPAN (LPS Cetate Deva) – gimnastică aerobică;
  9. DANIEL ANDREI ANTON (LPS Cetate Deva) – gimnastică aerobică; LUCHIAN MARCO CONSTANTIN (CSM Dacia 2010 Orăștie) – karate; DARIUS FISTIS (CSO Gloria Geoagiu) – karate,
  10. INGRID MITITELU (CS Dacicus Orăștie) – karate, IONUȚ VESA (CFR Simeria) – karate și OANA MUNTEANU SÂRBU (CSM Dacia 2010 Orăștie) – karate.

Cei mai buni sportivi ai anului 2023 vor fi premiați de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în cadrul ”Galei sportului hunedorean”, eveniment care va avea loc la o dată ce urmează să fie stabilită de organizatori.