Uricăneanul Darius Argyo este pe tabloul competiției de kickboxing ”Dynamite Fighting Show 2024”

Uricăneanul Darius Argyo este pe tabloul competiției de kickboxing ”Dynamite Fighting Show 2024”

Sportivul Darius Argyo din Uricani se numără printre cei 8 fantastici care vor intra în ring, în luna martie a acestui an, în primul mare turneu de kickboxing, din calendarul sezonului 2024 în Dynamite Fighting Show, competiție al cărei promotor este Cătălin Moroșanu.

Alături de Darius Argyo, la turneul categoriei mijlocie, vor urca în ring alți 7 dintre cei mai valoroși luptători ai momentului din România: Alex Bublea, Andrei Varga, Marian Lăpușneanu, Călin Petrișor, Valentin Mavrodin, Adrian Maxim, Costel Șchiopu. Aceștia vor lupta într-o singură seară pentru centura de campion, dar și pentru premiile de până la 10.000 de euro și, mai ales, pentru a-și câștiga dreptul de a lupta, în luna decembrie, pentru titlul mondial ISKA, acasă, în România.

În 2024, fanii kickboxing vor avea parte de 7 evenimente sub egida DFS, 4 Grand Prix și 3 Road to DFS. Sistemul va arăta mult mai spectaculos atât pentru fani, cât și pentru luptătorii pregătiți de show. Marea noutate o reprezintă schimbările de la Grand Prix. Astfel, în primele 3 gale se va derula câte un turneu piramidal de 8, destinat exclusiv luptătorilor români, cu toate meciurile într-o singură seară și stabilirea campionului. Turneele vor fi la categoriile mijlocie, semigrea și grea. După 3 meciuri câștigate în aceeași seară, campionul va pleca acasă nu doar cu centura DFS, dar și cu un cec de până la 10.000 de euro.

Marea finală din 2024, programată în decembrie, va aduce o noutate absolută pentru România. Toți cei 3 câștigători de turneu din acest an vor fi challengeri la centura mondială ISKA, acest lucru fiind posibil datorită unui acord semnat la începutul acestui an. Astfel, indiferent cine va fi campion în acel moment, acesta va lupta să își apere centura în România cu campionul DFS. Cele 4 orașe pentru 2024 care vor găzdui aceste evenimente vor fi anunțate în luna februarie.

“Sunt extrem de încântat de aceste schimbări propuse și cred că vor ajuta la creșterea calității, dar și a nivelului de spectacol oferit publicului. Sunt absolut convins că cei mai buni vor fi aici pentru a-și juca șansele”, a spus promotorul DFS, Cătălin Moroșanu.

Sportivul Darius Argyo, din Uricani este fiul lui Mihai Argyo, coordonatorul clubului FitBox Retezat Uricani. De altfel, Mihai Agryo este cel care le-a insuflat și copiilor săi, Darius și Flavius, pasiunea pentru acest sport de contact, unul care presupune o pregătire ritmică intensă. Acesta a fost de altfel și drumul spre etapele finale ale competiției mondiale ”Colosseun” unde Darius Argyo a ajuns anul trecut ca urmare a unor intense pregătiri, derulate atât la sala deținută de familia sa în Uricani, unde este pregătit de Mihai Argyo cât și la Sibiu, acolo unde acesta este, de trei ani, student la Universitatea ”Lucian Blaga” și unde se pregătește sub bagheta antrenorului Alin Bălașa. Între timp, Darius Argyo a devenit unul dintre cei mai redutabili luptători de Kickboxing din România, fapt confirmat de prezența sa, între cei 8 fantastici au Dynamite Fighting Show, cel mai important turneu sportiv de acest fel din România.

Turneul ”Dynamite Fighting Show” din luna martie 2024 va putea fi urmărit și pe postul TV Pro Arena.

Succes, Darius Argyo! Valea Jiului îți ține pumnii pentru victorie!