Liderul social-democrat Cristian Resmeriță dezmembrează organizațiile PNL din Valea Jiului!

Liderul social-democrat Cristian Resmeriță dezmembrează organizațiile PNL din Valea Jiului!

Lovitură de teatru la PNL Petrila. Liderul organizației PNL din orașul Petrila, ing. Samuel Dioane a trecut la… PSD.

Deși numele său a fost vehiculat ca un posibil contracandidat al primarului social-democrat al orașului Petrila, Vasile Jurca, președintele în execițiu al Organizației PNL Petrila, Samuel Dioane a decis să se înscrie în echipa actualului primar.

Acesta a declarat că vine în echipa PSD Petrila, pentru a susține proiectele de dezvoltare pe care primarul Vasile Jurca le are pentru comunitatea petrileană, proiecte a căror valoare și amploare este una fără precedent. Împreună cu fostul președinte al PNL Petrila, vor veni în PSD și alți membri ai echipei liberale.

Intermedierea acestui ”transfer” politic de răsunet a fost făcută de senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al Organizației județene PSD Hunedoara, ale cărui acțiuni politice dezmembrează, rând pe rând, organizațiile liberale din Valea Jiului. Pe marginea acestei mutări politice ce dă încă un șah la PNL, liderul social-democrat Cristian Resmeriță a declarat: ”Domnul Samuel Dioane revine, într-un fel, acasă, pentru că domnia sa a mai făcut parte din rândurile PSD. Nu este un secret pentru nimeni că eu am avut și critici la adresa dumnealui, în perioada în care s-a aflat la conducerea CEH, dar în esență, acesta este un profesionist recunoscut și, ceea ce este și mai important, este un om respectat în comunitatea petrileană. Mă bucur că domnul Samuel Dioane a decis să vină în echipa primarului Vasile Jurca, pentru a-l sprijini în devoltarea proiectelor locale ambițioase pe care domnul primar le are, tot așa cum mă bucur că a constatat faptul că falimentul politic al PNL este unul evident, cel puțin aici, în Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, aflat și la cârma Organizației PSD Petrila este de părere că decizia lui Samuel Dioane de a se alătura echipei social-democrate este una reciproc onorantă. ”Domnul Samuel Dioane este un om respectat în orașul Petrila și un real câștig pentru echipa PSD. Împreună suntem mai puternici!”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Decizia fostului președinte al PNL Petrila de a se alătura PSD vine după ce, cu puțin timp în urmă, tot cu medierea senatorului Cristian Resmeriță, cei doi consilieri locali al PNL Vulcan, Dănuț Anghel (și el fost președinte, la un moment dat, al PNL Vulcan) și Simona Constantin au decis să se alăture proiectului politic al social-democraților, în echipa actualului primar Cristian Merișanu.

Ce urmează? Vom vedea.