”Masă sănătoasă” în fiecare zi din 2024 pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 3 Lupeni

”Masă sănătoasă” în fiecare zi din 2024 pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 3 Lupeni

Între cele 26 de unități de învățământ din județul Hunedoara care vor beneficia, în cursul acestui an, de efectele Programului național ”Masă sănătoasă” în anul 2024, se numără și Școala gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni.

Programul național ”Masă sănătoasă” este dezvoltat de Guvernul României, prin Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii și își propune să asigure elevilor de la școlile incluse în acest program pilot câte o masă caldă sau un pachet de alimente constând din produse sănătoase, în fiecare zi de cursuri din anul calendaristic 2024.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță salută decizia includerii Școlii gimnaziale nr. 3 din localitate în acest program național, despre care crede că ar trebui extins la nivelul tuturor unităților de învățământ primar și gimnazial. ”Trăim vremuri în care, pe lângă celelalte forme de educație pe care le oferă școala copiilor noștri, educația nutrițională, adoptarea unui stil de viață sănătos și consumul de alimente sănătoase constituie un element deosebit de important pentru dezvoltarea copiilor. Salut inițiativa Guvernului României de a adopta acest Program național care le va oferi anul acesta elevilor de la Școala gimnazială nr 3, care a fost inclusă în programul-pilot finanțat de Guvern, o masă sănătoasă în fuecare zi de școală. Sunt convins că acest program va fi unul de succes și ne dorim ca el să fie extins la nivelul tuturor școlilor din municipiul nostru”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că derularea Programului ”Masă sănătoasă” la Școala gimnazială nr. 3 Lupeni vine în completarea altor investiții semnificative care au fost făcute aici de către administrația publică locală, prin fonduri europene nerambursabile, investiții care au condus la modernizarea întregii infrastructuri educaționale la cele mai exigente standarde europene în domeniu.