Țara Hațegului rămâne destinație ecoturistică pentru încă 3 ani

Țara Hațegului rămâne destinație ecoturistică pentru încă 3 ani

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, această instituție a emis ordinul prin care a fost prelungit, pentru o perioadă de încă 3 ani, statutul de destinație ecoturistică al zonei Țara Hațegului. Destinația acoperă zece unități administrativ teritoriale din județul Hunedoara, respectiv: Hațeg, General Berthelot, Sălașu de Sus, Răchitova, Sântămăria-Orlea, Baru, Totești, Densuș, Sarmizegetusa, Râu de Mori.

Situată în inima României, Țara Hațegului este una dintre cele mai interesante destinații turistice din țară. Zona oferă o experiență de călătorie unică și variată, cu o multitudine de obiective și atracții turistice interesante.

O vacanță în Țara Hațegului oferă turiștilor toate ingredientele unei călătorii în timp. Aici pot fi descoperiți dinozauri pitici, vulcani și urme ale unei mări dispărute sau, totodată, pot fi admirate peisaje montane unice, lacuri și plante carnivore rămase din era glaciară, vestigii antice și medievale, precum și primele lăcașuri creștine.

Totodată, în această destinație pot fi derulate programe de turism activ pentru întreaga familie (drumeție, cicloturism).

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu alte instituții și organizații reprezentative la nivel național. Astfel, Lla momentul respectiv, România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.