Concurs foto lansat de administrația Parcului Național Retezat cu prilejul ”Lunii Pădurii”

Concurs foto lansat de administrația Parcului Național Retezat cu prilejul ”Lunii Pădurii”
În fiecare an între 15 martie – 15 aprilie serbăm “Luna Pădurii”, un eveniment ce are ca scop evidențierea rolului pădurii în menținerea echilibrului în natură și sensibilizarea publicului și  a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor și a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic la nivel global.
Ziua Internațională a Pădurilor este marcată în fiecare an pe data de 21 martie. Tema Zilei Internaționale a Pădurilor pentru 2024 este: „Forests and Innovation” (Pădurea și inovația)
Administrația Parcului Național Retezat lansează cu această ocazie un concurs pentru admiratorii pădurii cu tema – „Explorând Pădurea”. În perioada 21.03.2024 – 31.03.2024  Administrația Parcului Național Retezat vă invită să participați la concursul de fotografie „Explorând Pădurea” organizat cu ocazia Lunii Pădurii! Trimite-ne o fotografie și un scurt text (completând formularul special, dispoibil urmînd linkul: Formular sau la adresa de email comunicare.retezat@gmail.com, menționând numele autorului) cu privire la tema „Explorând Pădurea”.
Astfel, participanții au șansa de a câștiga unul din cele cinci albume foto cu imagini spectaculoase din Parcul Național Retezat. Cei cinci câștigători ai albumelor cu Parcul Național Retezat vor fi anunțați în data de 01.04.2024 (Ziua Păsărilor).
APNR nu recomandă înscrierea fotografiilor care au suferit transformări datorită prelucrării digitale excesive: exagerări ale culorilor, contrastului, schimbări de culoare şi alte manipulari evidente; APNR promovează lucrări ale căror valoare provine din calitatea lor intrinsecă, originalitate, creativitate, expresivitate s.a.
Participanţii își asumă pe proprie răspundere că dețin dreptul de autor pentru fotografiile și textele înscrise în concursul Luna pădurii 2024.
Participanţii cedează organizatorilor dreptul de a promova fotografiile și textele pe rețelele de socializare APNR; APNR garantează menţionarea numelui fotografilor alături de lucrările reproduse. Fotografiile nu vor fi folosite pentru obţinerea de foloase materiale pentru APNR sau terţi, iar toate drepturile de autor ramân în posesia autorilor.

Prin participarea la acest concurs, îmi asum pe propria răspundere că am înțeles și acceptat condițiile prezentate anterior pentru participarea la  concursul Luna Pădurii APN Retezat 2024 precum și că am citit și sunt de acord cu Politica privind prelucrarea datelor personale atașată. De asemenea, îmi asum pe propria răspundere că răspunsurile sunt veridice.