”Împreună prin cultură, în București”, un program cultural pentru copiii din Uricani

”Împreună prin cultură, în București”, un program cultural pentru copiii din Uricani

Asociația Timutul Momârlanilor și Primăria orașului Uricani sunt partereneri într-un nou proiect educațional, menită să le ofere șansa unor grupuri de copii din orașul Uricani și din împrejurimi de a vizita Capitala României, municipiul București.

Intitulat ”Împreună prin cultură, prin București”, proiectul implementat de Asociația Ținutul Momârlanilor , cu sprijinul financiar al Primăriei Orașului Uricani și a altor sponsori, își propune să ofere unui grup de 22 de copii din orașul Uricani și localitățile componente să viziteze principalele obiective culturale din București, însoțiți de 4 adulți, în perioda 12-15 aprilie 2024.

Președintele Asociației Ținutul Momârlanilor, Claudia Șandru spune că cei 22 elevi beneficiari ai acestui program au fost aleși dintre cei mai consecvenți și implicați participanți în derularea proiectului ”Împreună prin cultură în Ținutul Momârlanilor”, proiect derulat cu sprijin european la nivelul orașului Uricani, vreme de mai bine de un an.

”Mă bucur că parteneriatul nostru cu Asociația Ținutul Momârlanilor este unul cu impact pozitiv în rândul copiilor și tinerilor din orașul Uricani. Acest nou proiect pe care-l derulăm împreună, le va permite copiilor din orașul Uricani să vadă, cu ochii lor, câteva dintre cele mai importante repere ale culturii noastre naționale, cum sunt, spre exemplu: Ateneul Român, Muzeul Antipa, Muzeul Satului (în care se află și o casă tradițională din Cîmpu lui Neag), Palatul Parlamentului, Palatul Patriarhiei Române, Palatul și Muzeul Cotroceni ș.a. O felicit pe Claudia Șandru pentru inițiativă și implicare”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Copiii participanți în acets proiect vor vizita, în capitala țării și Centrul istoric al Bucureștiului, Calea Victoriei dar și parcul de distracții și se vor bucura de plimbări cu metroul. De asemenea, proiectul include participarea la o serie de ateliere non-formale, cum sunt cele de storytelling sau București-micul Paris.

”Atelierele de dezvoltare personală și storytelling, susnținte de Adriana Ene și derulat în parteneriat cu Asociația Culturală Gradisart, vor fi o continuare a activităților ce s-au desfășurat pe parcursul a luni de zile, în Uricani. De data aceasta, însă, aflați într-un spațiu mai puțin cunoscut, plin de atracții și provocări, copiii și tinerii vor putea să experimenteze activități noi de storytelling, în aer liber, care să-i provoace nu doar să lucreze în echipă, ci și căutând să-și formeze cele mai bune planuri pentru a fi lideri de echipă. Ingredeintele speciale vor fi voia bună, obiectele surprinzătoare, natura primitoare și multe tehnici de dezvoltare personală care să contribuie la petrecerea unui timp de calitate și de neuitat pentru tinerii participanți. Atelierul ”București-Micul Paris”, propune elevilor participanți, un scurt periplu prin istoria modernă și contemporană a Capitalei României. În cadrul atelierului, participanții vor afla de ce Bucureștiul era supranumit „micul Paris”, cum a evoluat capitala de-a lungul secolelor, care sunt cele mai importante repere arhitectonice și culturale, cât și despre personalitățile care au marcat istoria locală și care au dat numele unor străzi și bulevarde importante. Atelierul este conceput de Alternative Edu Hub și este susținut de Ana-Maria Cetățean, formator și organizator al atelierelor de limba franceză „Le français, c’est chouette!”, a mai precizat Claudia Șandru, președintele Asociației Ținutul Momârlanilor.