”Glasuri de argint” răsplătite cu aur la Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii de la San Remo

”Glasuri de argint” răsplătite cu aur la Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii de la San Remo

Emoțiile pe care micii artiști, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, au reușit să le transmită publicului și juriului de pe emblematica scenă a muzicii internaționale ”Ariston” din San Remo (Italia) au fost pe măsura talentului lor și a minuțioasei pregătiri pe care au avut-o, sub bagheta profesorului de canto Ileana Berki.

Participarea Grupului ”Glasuri de argint” al Clubului copiilor și elevilor Valea Jiului la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Creație și Interpretare Muzicală pentru Copii San Remo 2024 a fost încununată de succes. Aceștia au fost recompensați de exigentul juriu cu locul I la categoria 2 secțiunea D a festivalului. Premiul răsplătește astfel nu doar prezența lor scenică deosebită în cadrul acestui eveniment muzical de mare anvergură, ci și mesajul emoționant al cântecului lor de pace, prezentat la acest festival.

Intitulată ”Fără război!”, piesa prezentată de grupul ”Glasuri de argint” la festivalul de la San Remo a fost special creată pentru acest eveniment artistic. Compoziția muzicianului uricănean Costel Șerban și-a împlinit astfel menirea, ajungând nu doar la inimile publicului venit din toată lumea la acest eveniment astistic, ci mesajul acesteia și interpretarea magistrală a copiilor pregătiți de Ileana Berki a convins întregul juriu, care a acordat una dintre cele mai importante distincții ale acetui eveniment artistic grupului ”Glasuri de argint” din Valea Jiului, reprezentanții României în acest festival.

”Dumnezeu e în toate! Am muncit foarte mult cu acești copii minunați care sunt cu adevărat ”Glasuri de argint” și mă bucur nespus de mult că talentul lor și munca noastră comună este răsplătită la un asemenea nivel, într-un festival internațional prestigios, cum este cel de la San Remo. Doamne-ajută ca mesajul nostru de pace să fie însușit acum de cei cu putere de decizie, astfel încât copiii aceștia să se bucure de copilărie, de muzică, de viață, în pace! Mulțumiri, tuturor celor care au făcut posibilă participarea noastră la acest eveniment”, a declarat Ileana Berki, profesorul coordonator și fondator al Grupului artistic ”Glasuri de argint” al Clubului copiilor și elevilor din Valea Jiului.

Tuturor, felicitări!