Administrația locală de la Lupeni sprijină activitatea voluntarilor de Cruce Roșie și în anul 2024

Administrația locală de la Lupeni sprijină activitatea voluntarilor de Cruce Roșie și în anul 2024

Activitatea Subfilialei organizației de Crucea Roșie din municipiul Lupeni este una deosebit de activă și, în egală măsură, apreciată în comunitatea locală a municipiului Lupeni.

Pornind de la această realitate de netăgăduit, autoritățile administrației publice locale din municipiul Lupeni și-au propus să vină și în acest an în sprijinul voluntarilor din cadrul Subfilialei de Cruce Roșie Lupeni, inclusiv prin asigurarea parțială a finanțării necesare pentru derularea activităților acesteia. Astfel, la propunerea primarului Lucian Reseriță, Consiliul local al municipiului Lupeni a adoptat recent o hotărâre prin care alocă suma de 30.000 de lei organizației de Cruce Roșie de la Lupeni.

Primarul Lucian Resmeriță spune că ban ii sunt necesari pentru susținerea unor programe de acțiune comune, care sunt prevăzute de altfel în Convenția de colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie, aprobată de Consiliul local Lupeni încă din anul 2021. ”Prezența Subfilialei de Cruce Roșie în municipiul Lupeni este un lucru benefic, pe care-l apreciem ca atare și pe care-l apreciază, la unison, cetățenii municipiului nostru. Voluntarii Crucii Roșii dezvoltă o serie de activități sociale, educaționale și de asistență medicală și sunt deosebit de implicați în toate activitățile pe care le organizăm pe raza municipiului Lupeni. Le mulțumesc și pe această cale pentru implicarea lor, pentru spiritul civic de care dau dovadă și pentru parteneriatul pe care-l au cu administrația locală, cu unitățile de învățământ și cultură, dovedindu-se a fi, practic, un important pol de acțiune civică, socială și educațională din comunitatea noastră”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cea mai recentă activitate a voluntarilor Crucii Roșii s-a concretizat în asigurarea asistenței de urgență la pelerinajul Drumului Crucii, voluntarii acestei organizații fiind prezenți pe tot parcursul acestui eveniment, pregătiți pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie participanților la procesiune. Prezența voluntarilor Subfilialei de Cruce Roșie din municipiul Lupeni a devenit deja o constantă vizibilă, activă și necesară, la toate activitățile publice din comunitatea locală a municipiului Lupeni.

 

 



« (Știre anterioară)