Juniorii de la Minerul Lupeni au adus viitorul la timpul prezent devenind vicecampioni U19 în județul Hunedoara

Juniorii de la Minerul Lupeni au adus viitorul la timpul prezent devenind vicecampioni U19 în județul Hunedoara

Suporterii sportului cu balonul rotund au din nou motive de bucurie la Lupeni, acolo unde doar după doi ani de la reînființarea clubului-fanion C.S. Viitorul Minerul Lupeni, talentul, buna pregătire și pasiunea pentru fotbal a membrilor acestei echipe încep să dea rezultate tot mai bune. Și asta nu doar la echipa de seniori, ci mai ales în cadrul echipelor de juniori.

Spre exemplu, finalul ediției din acest an a Campionatului județean de fotbal pentru juniori U19, consemnat pe 20 mai 2024, a consfințit un rezultat de excepție al tinerilor fotbaliști antrenați de Lucu Lumperdean și Emil Lumperdean, care s-au clasat pe locul secund în cadrul acestei competiții organziate de Asociația Județeană de Fotbal.

De altfel, la finalul meciului cu Dacia Orăștie, juniorii echipei U19 de la Minerul Lupeni au primit din partea reprezentantului AJF, medaliile și însemnele oficiale ale titlului de vicecampioni ai acestei competiții. Acestea au revenit merituoșilor fotbaliști: Alexandru Sandu, Damian Hârșan, Cristian Condoiu, Bogdan Ușurelul, Cristian Fazekas, Mihai Ilieș, Adrian Sindea, Gabriel Paraschiv, Ștefan Tanți, Denis Fodor, Cristian Fodor, Adonis Rus, Mihai Ilinca, Aron Tanți, Iustin Bădărău, Cristian Boca, Lorenzo Lumperdean, Alehandro Fernando.

Performanța, care reprezintă o deosebit de frumoasă surpriză oferită de această echipă construită în mai puțin de doi ani de zile, a fost primită cu aplauze și urale de suporteri. În rândul acestora s-a aflat și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, dar și ceilalți finanțatori ai clubului, Emil Părău, Constantin Dicu și Ion Hațegan, cărora li s-a alăturat și senatorul Cristian Resmeriță.

”Bucuria acestor tineri fotbaliști și bucuria iubitorilor de fotbal din municipiul Lupeni, la finalul unui campionat de poveste și în întrecerile destinate juniorilor, demonstrează o dată în plus că decizia reînfințării clubului sportiv Minerul Lupeni a fost una corectă, una foarte bună și una care deschide drumul spre performanță unor tineri din comunitatea noastră. Îi felicit pe fotbaliștii de la echipa de juniori pentru adjudecarea titlului de vicecampioni ai județului Hunedoara, îi felicit pe cei doi pasionați antrenori și le mulțumesc reprezentanților mediului de afaceri care au venit alături de noi în acest proiect de suflet care este și rămâne Minerul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Coordonator al echipei de juniori U19 Viitorul Minerul Lupeni, fostul fotbalist Lucu Lumperdean spune că mulțumiri li se cuvin, la finalul unui an sportiv de excepție, tuturor celor care, de pe teren, de pe banca oficială sau din tribune, au fost alături de această echipă, așa cum mulșumiri li se cuvin și celor care au spijinit renașterea fotbalului lupenean. ”Mulțumim frumos tuturor celor care au crezut în proiectul familiei Lumperdean, mai ales că după multă muncă și sacrificii, am reușit să oferim multe realizări deosebite de la renașterea echipei, așa cum iată că am reușit să facem o surpriză frumoasă, aș putea spune istorică cu juniorii U19, care au încheiat campionatul județean 2023-2024 pe un frumos loc 2. Le mulțumesc tuturor membrilor echipei, antrenorului Emil Lumperdean, prietenului nostru de familie prof. Lucian Burchel pentru că a fost mereu aproape de noi cu cele mai bune sfaturi, domnului Cristian Petrean, președintele AJF, pentru implicare și suport. Desigur, mulțumirile noastre se îndreaptă și spre domnul primar Lucian Resmeriță, spre domnii Constantin Dicu, Emil Părău și Ion Hațegan și spre toți suporterii care au umplut tribuna la fiecare meci, făcând ca Minerul Lupeni să joace mereu în fața celui mai mare număr de suporteri din tot județul. Datorită tuturor, am reușit un rezultat de excepție și ne propunem ca, la ediția viitoare, să fim și mai buni!”, a declarat Lucu Lumperdean.

Ediția din acest an a campionatului județean de fotbal pentru juniori U19 a fost câștigată de echipa ACS Viitorul Șoimuș.

Clubul Sportiv „Viitorul Minerul Lupeni” și-a început oficial activitatea în anul 2022, prin organizarea unor grupe de copii și juniori, născuți în perioada 2007-2014, fiind pregătită să le ofere acestora o dezvoltare prin sport și pentru sport, obiectiv care a fost atins cu succes!