Petrila marchează aniversarea unui deceniu de activități privind ”Cultul Eroilor”, sub egida filialei locale ANCERM 4 iunie 2024

Petrila marchează aniversarea unui deceniu de activități privind ”Cultul Eroilor”, sub egida filialei locale ANCERM

Subfiliala din orașul Petrila a Asociației Național ”Cultul Eroilor-Regina Maria”, condusă de col. (rtr) Adrian Ronai aniversează 10 ani de activitate prolifică în slujba comunității, materializată într-o serie de activități cultural-patriotice și educaționale care au avut drept scop cunoașterea istoriei și cultului eroilor neamului românesc.

Evenimentul este dublat și de marcarea Zilei Învățătorului, prilej cu care la Casa de cultură „Ladislau Schimdt” din orașul Petrila va avea loc un simpozion cu tema „Rolul învățătorilor pe plan național și în învățământul petrilan, de la începuturi până în prezent”, dar și o serie de festivități menite să marcheze aniversarea celor 10 ani de activitate a Subfilialei Petrila a Asociației Național ”Cultul Eroilor-Regina Maria”, după următorul program:

  • ora 14,30: Desfășurarea lucrărilor Simpozionului „Rolul învățătorilor pe plan național și în învățământul petrilan, de la începuturi până în prezent”. Vor conferenția: prof.univ.dr. Mircea Baron, dr. etnolog Dumitru Gălățan-Jieț, sociologul Dorel Șchiopu (președintele Filialei județene Hunedoara a ANCERM), inspector școlar prof. Rodica Dimulescu.
  • ora 15,30: Dezvelirea plăcii comemorative dedicate profesorului Gheorghe Ittu, veteran de război al Petrilei al cărui nume i-a fost atribuit Bibliotecii orășeneti, la 140 de ani de la naștere.
  • ora 16,00: Lansarea volumului „10 ani în slujba eroilor”, autor: col.(rtr.) Adrian Ronai, volum care prezintă activitățile derulate de ANCERM Petrila în ultimul deceniu.
  • ora 16,30: decernarea unor diplome de merit și diplome aniversare.

Evenimentul este organizat de Subfiliala din orașul Petrila a Asociației Național ”Cultul Eroilor-Regina Maria”, împreună cu Filiala județeană Hunedoara a ANCERM, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Petrila și al unor persoane particulare.

Participarea publicului la acest eveniment este gratuită și binevenită.