Titluri de excelenţă pentru Colegiile Tehnice din Petroşani şi Vulcan

Pentru al doilea an consecutiv, Consorţiul Regional pentru Învăţământ şi Ocupare Vest, adică CRIO Vest, a împărţit liceelor şi colegiilor cu profil tehnic din judeţul nostru o serie de titluri de excelenţă, în semn de recunoaștere a EXCELENŢEI în activitate a şcolilor din regiune.

Scopul principal al acestor premii este acela ca excelenţa să fie cunoscută de către cei care doresc să opteze pentru o carieră profesională, dar şi să ştie unde să găsească excelenţa în educaţie, în domeniul tehnic. CRIO Vest activează astfel ca un fin observator al pieţei muncii, urmăreşte dinamica cererii de calificări şi competenţe la nivel regional, naţional sau european şi recomandă pe baza studiilor efectuate, atât şcolilor cât şi angajatorilor, informaţii preţioase privind calificările relevante pentru piaţa muncii.

Anul acesta au fost oferite titluri de excelenţă pentru douăsprezece unităţi şcolare hunedorene, premii împărţite pe patru arii de interes: ATRACTIVITATE, RELEVANȚĂ, DEZVOLTARE ŞI INOVARE.

Printre câștigători s-au numărat şi instituţiile de învăţământ mediu tehnic din localităţile Văii Jiului. Spre exemplu, Colegiul Tehnic “Mihai Viteauz” din Vulcan a fost laureatul a două premii de excelenţă, de un număr similar de premii bucurându-se şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani.

“Sunt două premii care ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp. Colegiul nostru a căutat să se adapteze permanent cererii de noi calificări de pe piaţa muncii. Am căutat să oferim posiblităţi de formare în diverse domenii nu numai a celor tineri ci şi a celor care din diverse motive nu au absolvit o şcoală la timpul potrivit. Obiectivul nostru este acela de a oferi tuturor persoanelor oportunitatea de a învăţa pentru că dreptul la educaţie este un drept fundamental al omului. În acest scop am înfinţat de câţiva ani programul “A doua şansă”, program care se bucură de un real succes şi care a cântărit în acoradrea celor două titluri. Chiar dacă numărul elevilor este în scădere fenomen datorat în special de scăderea demografică a populaţiei, încercăm să oferim domenii de calificare variate pentru toate nivelurile, inclusiv şcoală posticeală sau de maiştri”, a ţinut să ne precizeze prof. Gabriela Rus, directorul Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” din Petroşani.

La evenimentul care a avut loc la Deva, a participat şi primarul municipiului Vulcan, căruia i-a revenit misiunea de a înmâna distincţiile CRIO Vest câştigate de Colegiul Tehnic “Mihai Vitreazu” din Vulcan. “Pentru şcoala vulcăneană şi pentru comunitatea noastră locală, în general, un astfel de premiu este mai mult decât onorant. Un astfel de premiu nu face altceva decât să confirme că în învăţământul tehnic liceal din municipiul Vulcan, atunci când vorbim despre educaţie, vorbim şi despre excelenţă. Felicit corpul profesoral al Colegiului nostru, elevii şi pe toţi cei care au făcut posibilă obţinerea acestei noi performanţe”, ne-a delcarat Gheorghe Ile.

Programul de acordare a titlurilor de excelenţă continuă şi în 2015 noutatea fiind introducerea unei noi arii, cea de BUSINESS. Noi nu putem decât să le dorim reprezentanţilor şcolilor tehnice din Valea Jiului mult succes în continuare.