Bonificaţii la plata impozitelor locale şi pentru agenţii comerciali din Petroşani

tiberiu iacobPrimarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a decis să acorde o bonificaţie agenţilor comerciali în ceea ce priveşte plata taxelor şi a impozitelor locale. Astfel, cei care îşi vor achita dările către bugetul local până la data de 31 martie 2015 vor beneficia de o reducere de 10%, aşa cum se întâmplă şi în cazul persoanelor fizice.

 

“De anul viitor toţi agenţii economici vor beneficia de bonificaţia de 10% reducere la impozit pe clădiri şi terenuri, dacă vor plăti până la 31 martie. Aşa cum au şi persoanele fizice am considerat că este o măsură pe care trebuie să o luăm pentru a încuraja mediul de afaceri. Pe de altă parte ne-am gândit şi la alte surse de venituri pentru bugetul local. Există câteva idei în lucru însă suntem oarecum obligaţi de lege săn nu luăm aceste măsuri şi atunci am decis să adoptăm deocamdată această măsură care pentru bugetul local este una bună având în vedere că astfel vom avea încasări mai mari din martie. În acelaşi timp cred că este o măsură foarte bună şi pentru agenţii economici din Petroşani, pentru că vor scădea cheltuielile cu taxele locale pe clădiri şi terenuri, prin aplicarea aceastei reduceri de 10%. După cum se ştie, persoanele fizice deja au această facilitate de reducere a impozitelor cu 10%, dacă plătesc până la 31 martie”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Măsura vine şi în urma unei analize a situaţiei din acest an, care arată că gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale este unul nesatisfăcător, mai ales în ceea ce priveşte situaţia la persoanele juridice.

 

“La persoanele juridice avem anul acesta un grad de încasare mic, de numai 58%, iar la persoanele fizice procentul nu este nici el la nivelul anilor precedenţi, situându-se undeva sub 70%. Am căutat să găsim o soluţie pentru a creşte gradul de încasare atât de la populaţie cât şi de la persoanele juridice. Sunt foarte multe persoane juridice care intră în faliment şi în dizolvare şi sumele datorate de acestea nu se mai pot încasa”, a declarat şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria Petroşani, Ioana Mărgulescu.

 

Aceasta a mai preciza că atât persoanele fizice cât şi cele juridice care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale vor fi penalizate conform legii.