Vulcănenii au şansa de a fi Moş Crăciun pentru copiii săraci

proiect caritabil la VulcanLa Vulcan, a fost demarat un proiect social-umanitar, pe care Asociația Eu și Tu pentru Vulcan împreună cu subfiliala de Cruce Roșie din Vulcan şi cu Administraţia Publică Locală îl vor derula în perioada următoare, până la Crăciun. Acțiunea caritabilă vizează colectarea de la cetăţenii cu inima largă, a unor pachete de Crăciun care vor fi distribuite copiiilor vulnerabili din punct de vedere social, din municipiul Vulcan.
Preşedintele Asociaţiei Eu şi Tu pentru Vulcan, Cristian Sigheartău, precizează că în fiecare zi, la Ciuperca de la piața din Vulcan, între orele 13 – 15, până în data de 17 decembrie, grupele de voluntari de la Crucea Roșie, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul și Asociația Partida Romilor Pro Europa așteaptă donaţiile celor care vor să dăruiască copilașilor o mică bucurie de Crăciun.
Oamenii sunt îndemnaţi să aducă obiecte în stare foarte bună constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare, cărți, obiecte de igienă personală, ornamente pentru Crăciun.
Prezent la demararea oficială a acţiunii, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, spune că “un număr de 200 de copii ai comunității din Vulcan se vor bucura de gestul nostru colectiv”. Ile a mulţumit iniţiatorilor acestei acţiuni, care arată că societatea civilă din Vulcan este implicată activ în problemele comunităţii. Aceleaşi mulţumiri au fost adresate elevilor de la școala nr. 5 pentru programul de colinde minunate oferite celor care au fost prezenți la deschiderea acțiunii.

Primarul Gheorghe Ile îşi exprimă, de asemenea, speranţa că locuitorii din Vulcan vor răspunde acestui proiect caritabil în număr cât mai mare, asumându-şi rolul de Moş Crăciun pentru copiii defavorizaţi ai o0raşului, alături de administraţia locală.

 



« (Știre anterioară)