„Nimfele” din giratoriul de la spital nasc dispute

sens.giratoriuDouă sensuri giratorii noi au fost amenajate, la sfârşitul acestei săptămâni, în municipiul Petroşani pentru fluidizarea traficului. Cel din zona Spitalului de Urgenţă din Petroşani a născut, însă, controverse şi asta nu din cauza utilităţii lui, ci pentru ornamentele centrale, adică un pocal cu pahare şi nişte „nimfe” pe jumătate dezbrăcate.

 

Sensul giratoriu înlocuieşte semafoarele pentru fluidizarea traficului şi este binevenit, spun şoferii, dar ideea constructorului nu a  fost tocmai cea mai fericită, sunt de părere tot participanţii la trafic. După ce, efectiv peste noapte, a apărut construcţia cel puţin ciudat ornamentată, oamenii spun că ne-ar mai trebui, poate, nişte … manelişti ca să fie tablocul corect. Nici primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, nu a fost prea încântat de ornamentele gândite de constructor în mijlocul sencului giratoriu, însă, până la urmă intenţia contează. „Sensul giratoriu a fost construit noaptea pentru a nu încurca circulaţia”, a explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.Potrivit datelor oficiale, oferite de directorul SPADPP Petroşani, Daniel Vişan, sensul giratoriu, împreună cu indicatoarele de presemnalizare şi semnalizare a acestuia, a costat aproximativ 40.000 de lei vechi. Şi tot peste noapte a mai fost amenajat încă un sens giratoriu, în zoan BCR, la intersecţia dintre străzile Mihai Viteazul şi Carol Schreter. De dimensiuni aproximativ asemănătoare, acesta a costat circa 42.000 de lei, tot din bani de la bugetul local. Amenajarea celor două sensuri giratorii a fost aprobată prin hotărârea Consiliului Local Petroşani.

Locuitorii municipiului Petroşani sunt, însă, deja obişnuiţi ca sensurile giratorii din Petroşani să fie „ornate” cu cele mai ciudate obiecte. În 2007, municipalitatea din Petroşani a surprins pe toată lumea când a adus un avion de tip AN2 şi l-a plasat în mijlocul unei intersecţii, la intrarea în cartierul muncitoresc Aeroport. Acum, avionul a devenit un punct de reper al localităţii.