7 modalitati prin care poti inlatura si preveni DIABETUL!

diabetDin nefericire, DIABETUL de tip 2 este una dintre cele mai raspandite boli la ora actuala, nutritia deficitara si stresul fiind principalii factori cauzatori. Im momentul de fata, diabetul este cap de afis in majoritatea tarilor dezvoltate, fiind dovada unui stil de viata nesanatos. In momentul in care sistemul imunitar este slabit, diabetul se instaleaza fiind acea afectiune care atrage mai multe boli dupa ea, de asemenea grabeste procesul de imbatranire si favorizeaza obezitatea.

Vestea cea buna este ca DIABETUL poate fi prevenit si chiar invins! In momentul in care te hotarasti sa previi aceasta afectiune teribila, vei crea o stare de sanatate optima si de asemenea vei scadea riscul de a suferi alte complicatii cauzate de diabet, cum ar fi: probleme ale inimii, infarcturi, boli ale rinichilor, orbire, distrugerea sistemului nervos si multe alte complicatii la nivelul sanatatii.

Mai jos vei descoperi 7 metode prin care poti inlatura si preveni DIABETUL:

1. Asigura-ti necesarul de vitamine pentru a controla nivelul insulinei. Studiile arata ca acele persoane care nu sufera de un deficit al vitaminei D nu sunt predispuse la DIABET. Daca vrei sa ai parte de VITAMINA D asigura-te ca stai in lumina soarelui cel putin 30 de minute pe zi, iar daca nu ai parte de asa ceva, o poti asimila direct din alimente ca: soia, sucul de portocale, ciuperci, cereale. Desigur ca poti recurge si la suplimentele chimice de vitamina D, dar tine minte ca organismul asimileaza vitaminele mult mai bine din alimente.

2. Foloseste otetul pentru a balansa nivelul zaharului din sange. Un nivel optim al zaharului din sange este un lucru dezirabil pentru orice persoana care-si doreste o sanatate optima. Foloseste otetul in salate sau pur si simplu adauga doua lingurite dietei tale zilnice.

3.Renunta la fumat. Fumatul nu face altceva decat sa creasca riscul de a face diabet. De ce? Pentru ca intervine in activitatea pancreasului, determinandu-l sa nu mai poata stabiliza nivelul de zahar din sange. Acest lucru poate da peste cap intregul metabolism, expunandu-te in fata bolilor cronice.

4. Evita zaharul. Acesta creeaza deviatii ale zaharului din sange, iar tu ai putea face diabet deoarece se creeaza o rezistenta la insulina in acest fel ( tine minte ca abilitatea corpului tau de a folosi corect insulina este cheia unei sanatati optime). Din nefericire, zaharul rafinat este prezent in majoritatea produselor, tocmai de aceea este important sa citesti eticheta inainte de a cumpara un produs. De exemplu, o cutie de suc contine aproximativ 10-15 lingurite de zahar, fiind extrem de nociv sanatatii tale.

5. Foloseste condimentul turmeric. Acesta este o adevarata minune a zilelor noastre, demonstrandu-si eficacitatea in tratarea a nenumarate afectiuni. TURMERICUL poate reduce nivelul glucozei din sange, ajuta la eliminarea grasimii din zona centurii abdominale si inverseaza inflamatiile existente in corp. Poti sa adaugi acest condiment mancarurilor tale, care vor deveni mult mai gustoase. De asemenea, poti lua suplimente pe baza de TURMERIC.

6. Nu uita de magneziu. Cine are un nivel ridicat de magneziu in corp, nu va fi expus riscului de a face DIABET ( din pacate, 80% din oameni sufera de un deficit al magneziului. Ce poti face? Consuma alimente care sunt bogate in MAGNEZIU ca: avocado, seminte de dovleac, frunzele de salata, broccoli si fasolea pestrita.

7. Foloseste scortisoara pentru a scapa de efectul carbohidratilor. Daca vei adauga jumatate de lingurita de scortisoara in cereale sau in smoothie-uri, vei incetini procesul de absortie al carbohidratilor, asa ca vei reusi sa reduci nivelul zaharului din sange (daca iei tratament pentru diabet, vorbeste intai cu medicul, inainte de a lua scortisoara, aceasta ar putea intra in contradictie cu tratamentul). De asemenea, SCORTISOARA poate creste nivelul metabolismului glucozei cu aproximativ 20%.

Cel mai indicat ar fi sa te asiguri ca dieta ta de zi cu zi contine cat mai multe legume crude, organice, grasimi sanatoase si proteine de calitate. De asemenea, redu cantitatea de carbohidrati.

Dupa cum vezi, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti schimbi stilul de viata, iar in acest fel DIABETUL nu va fi prezent in viata ta.
Sursa: https://www.curejoy.com/content/7-tips-to-dodge-diabetes/