Municipalitatea din Vulcan încheie anul în forţă cu un nou proiect major de infrastructră dus la bun sfârşit

canaliyare colonie vulcanProiectele de modernizare a infrastructurii de transport şi utilităţi publice au continuat şi în anul 2014 la Vulcan. S-au asfaltat străzi, s-au amenajat parcări, s-au modernizat trotuare…

La final de an, administraţia locală din Vulcan a reuşit să tragă linie şi să recepţioneze şi un alt mare proiect de investiţii care aduce unul dintre cartierele mărginaşe ale oraşului “în rândul lumii”. Început încă din 2008, la iniţiativa primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, proiectul privind introducerea reţelelor publice de canalizare în cartierul Colonia de Jos a întâmpinat numeroase probleme, în mod special legate de obţinerea finanţărilor necesare.

Lucrarea a fost demarată în decembrie 2009, fiind finanţată iniţial prin O.G. nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural. Ulterior finanţarea s-a derulat prin programul Naţional e Dezvoltare Locală, aprobat prin 2013. Fondurile alocate pentru această lucrare au provenit de la Guvernul României.

Din fericire, săptămâna trecută a venit şi vestea bună că lucrările au fost finalizate, autorităţile locale de la Vulcan efectuând, la faţa locului, recepţia finală a lucrărilor. “Acest proioect privind canalizarea şi epurarea apelor uzate în Colonia de Jos Primăria ne găseşte în situaţia de a încheia anul 2014 cu încă o lucrare majoră finalizată. Am derulat, zilele acestea procedura de recepţie a lucrării de investiţii intitulate „Realizare alimentare cu apă, canalizare pluvială şi menajeră în coloniile din municipiul Vulcan”. Vreau să le mulţumesc, ca de fiecare dată, tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, de la echipa noastră din Primărie, Consiliului local, reprezentanţilor firmei care a executat proiectul (MASA ADRIGELA) şi tuturor cetăţenilor din zonă care ne-au sprijinit pe parcursul derulării investiţiilor”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Odată cu finalizarea acestui proiect, cetăţenii din Colonia de Jos vor avea parte de servicii moderne de canalizare, acesta find un prim pas important pentru modernizarea acestei zonă sărace din municipiul Vulcan.

Tiberiu VINŢAN