261 de ani la CEH

mineri-2-465x390Întinerirea forţei de muncă a scăzut numărul foilor de boală

Minerii de la Divizia Minieră s-au însănătoşit anul trecut. Dacă în 2013, ortacii de la Complexul Energetic Hunedoara au avut peste 100 de mii de zile de foi de boală, în decursul anului trecut numărul acestora a depăşit cu puţin 95 de mii.

“Foile de boală la Divizia Minieră la nivelul anului 2014, cu situaţia pentru 11 luni la acest moment, au fost înregistrate 95760 de zile de foaie de boală. Comparativ cu anul 2013 tot pe o perioadă de 11 luni când erau înregistrate 103.125 de zile de foaie de boală la Divizia Minieră, deci se observă o scădere a numărului de foi de boală”, a declarat Cosmin Chiuzan, inginer şef SSM CEH.

Potrivit oficialilor CEH, scăderea numărului de zile de foi de boală se datorează şi faptului că în ultimii doi ani a fost întinerită forţa de muncă din minerit.

ceh“Au fost făcute nişte angajări iar după aceste angajări personalul s-a mai întinerit la Divizia Minieră. Odată cu vârsta problemele medicale apar sin e afectează pe toţi. Dacă vom reuşi să angajăm persoane tinere situaţia se va îmbunătăţi”, a mai precizat surs citată.

Afecţiunile de care suferă ortacii sunt dintre cele mai diverse.

“Afecţiunile diferă, am avut şi foi de boală din cauza accidentelor de muncă, avem şi afecţiuni din cauza aparatului locomotor având în vedere specificul activităţii noastre, avem şi afecţiuni pulmonare, sunt şi afecţiuni medicale oncologice”, a conchis inginerul şef SSM.

Cuantificat în ani, numărul zilelor de foi de boală este egal cu 261. Nu toți cei care au beneficiat de foi de boală au și probleme medicale reale. Sunt cazuri în care boala este una fictivă, iar în aceste cazuri au fost luate și măsuri.