Scade numărul accidentelor de muncă

mineri83 de accidente de muncă la CEH în cadrul Diviziei Miniere. Numărul accidentelor de muncă în minerit a scăzut anul trecut, însă tot mare rămâne. Lipsa echipamentelor şi a utilajelor face ca viaţa angajaţilor să fie în pericol. În decursul anului 2014, la nivelul Diviziei Miniere s-au înregistrat 83 de accidente de muncă.

“În anul 2014 au fost înregistrate un număr de 83 de accidente de muncă la Divizia Minieră unde şi la acest capitol este o scădere faţă de anul precedent. Cu toate că ne-am confruntat cu o serie de accidente ele nu au fost destul de grave, nu am avut niciun accident mortal ceea ce ne bucura foarte mult. Grija noastră se axează în general pe prevenirea accidentelor cu toate că având în vedere specificul activităţi miniere care este complex sunt şi cazuri pe care nu le putem prevedea şi se întâmplă destul de des să avem accidente de muncă. Partea noastră de SSM are o mare aplecare pentru această activitate pentru prevenirea accidentelor de muncă. 83 de accidente de muncă nu este o cifră îmbucurătoare dar faţă de ceea ce a fost în trecut se vede şi aici o imbunatatire”, a declarat Cosmin Chiuzan, inginer şef SSM CEH.

Accidentele de muncă sunt mai frecvente în cadrul unităţilor miniere unde gradul de mecanizare este scăzut.

“Este important să lucrăm cu un anumit grad de mecanizare, se vede o diferenţă în funcţie de mecanizarea minelor, se vede că la mina Lonea unde este o mecanizare mai slabă au fost înregistrate 27 de accidente anul trecut, iar la o altă mână cu un grad mai mare de mecanizare au fost doar 22 de accidente. Acest luccru ţine cont de mecanizare dar şi de numărul de lucrători angajaţi care diferă de la o unitate la alta”, a mai subliniat sursa citată.
Au fost şi situaţii în care aceste accidente s-au produs din vina lucrătorilor.

“Se intampla sa fie şi vina oamenilor destul de des să nu respecte anumite norme şi să ajungem la accidente de muncă dar în urma unui accident de muncă se face întotdeauna o cercetare prin care se stabilesc măsurile pentru prevenirea unor astfel de evenimente”, a conchis sursa citată.

Anul trecut în Valea Jiului nu a fost înregistrat niciun accident de muncă mortal în industria minieră.

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »