Nevoie urgentă de medici în spitalele din Deva şi Hunedoara

Atât Spitalul judeţean din Deva, cât şi spitalul municipal din Hunedoara, au nevoie urgentă de medici pentru mai multe secţii.

spital hunedoara aparatura  (6)Potrivit managerului spitalului din Deva, Mircea Laza, instituţia îşi doreşte să angajeze circa 20 de cadre medicale, medici şi infirmiere.

Cele mai mari probleme sunt la Unitatea de Primiri Urgenţe, cea mai aglomerată secţie, unde ajung zilnic, în medie, peste 120 de pacienţi. „Vrem să angajăm aici infirmiere şi trei medici cu specialitatea Urgenţe. Am discutat inclusiv la minister să putem primi o dispensă în sensul ca pe lângă posturile de medic specializat în urgenţe pe care le scoatem la concurs să putem pune şi posturi de medic cu specialitatea de medicină generală cu competenţe în urgenţe. Pentru că aici găsim un număr mai mare de medici pe care să îi angajăm şi să îi ducem la UPU, alături de oameni care au deja experienţă în această secţie, pentru a putea funcţiona la parametri normali”, a informat managerul spitalului judeţean, Mircea Laza.

Spitalul a mai scos la concurs posturi pentru medicii specializaţi în: Anatomie Patologică, Nefrologie, Pediatrie UPU – SMURD, Medicină Dentară UPU – SMURD, Medicină de Urgenţă UPU – SMURD, Oncologie, Radiologie, Diabet Zaharat, Psihiatrie, precum şi posturi de biolog, biochimist şi chimist. Recent, un medic cardiolog de la spitalul din Hunedoara s-a transferat, prin concurs, la spitalul judeţean din Deva.

În ce priveşte Spitalul municipal Hunedoara, au fost scoase la concurs cinci posturi vacante de medici în specializările cardiologie, oncologie, urologie şi medicină de urgenţă (două posturi). „Este foarte dificil să aducem medici în spital, din cauza faptului că se orientează spre centrele universitare, dar sperăm ca în viitor să rezolvăm această problemă punându-le la dispoziţie locuinţe construite de municipalitate, pentru medicii care vin din alte oraşe”, a spus managerul spitalului din Hunedoara, Nicuşor Eduard Ştefan.



(Următoarea știre) »