Din 2012 Ministerul Sănătăţii a spus „pas”

Spitalul Municipal Hunedoara ar nevoie de fonduri ca de aer

Spitalul din municipiul Hunedoara se confruntă cu mari probleme şi doar fondurile guvernamentale pot salva instituţia medicală. În disperare de cauză, reprezentanţii uinstituţiei medicale au solicitat sprijinul deputatului Carmen Hărău care, la rândul său, a prezentat problema ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

tot_1572Ultimele sume alocate de Ministerul Sănătăţii către Spitalul Municipal Hunedoara au fost în 2012, respectiv 2 miliuoane de lei pentru reparaţiile capitale de la Secţia Chirurgie şi 89.000 de lei pentru aparatură medicală. De atunci, spitalul s-a descurcat cum a putut, dar este mare nevoie de bani pentru continuarea procesului investiţional, respectiv reparaţii capitale şi achiziţii de echipamente medicale. Pentru reparaţii capitale, potrivit studiilor de fezabilitate întocmite de unitatea sanitară, în total este nevoie de 11, 028 milioane de lei. Lucrările cuprins secţiile de Chirurgie – obiectiv în curs de execuţie, ATI, Unitatea Primire Urgenţe, laborator Anatomie Patologică, Spălătoria, case lifturi, ascensoare, magazia de alimente, instalaţiile şi reţelele de semnalizare incendii, dar şi securizarea accesului în spital. În plus, este nevoie de echipamente medicale performante, respectiv aparatură radiologică, incubatoare nou – npscuţi şi un modul de sterilizare, care în tottal se cifrează la peste 4 milioane de lei.
De precizat că spitalul deserveşte populaţia celui mai mare municipiu din judeţul Hunedoara, dar şi alte teritorii arondate, adică în total peste 100.000 de locuitori pentru care se doreşte acordarea asistenţei medicale necesare la standarde superioare.