Tentativă de fraudă la examenul pentru grefieri!

grefUn candidat înscris la concursul organizat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru ocuparea unor posturi vacante de grefieri a încercat să fraudeze concursul, dar a  fost prins şi riscă să ajungă la închisoare.

La Alba Iulia s-a desfăşurat concursul organizat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru ocuparea celor 5 posturi de grefieri cu studii superioare vacante, dintre care două la Curtea de Apel Alba Iulia, un post la Tribunalul Sibiu, unul la Tribunalul Hunedoara şi unul la Judecătoria Deva. Unul dintre candidaţi a vrut să treacă mai uşor peste dificultatea examenului şi a încercat să trişeze. „Cu ocazia desfăşurării probei scrise a fost descoperit un caz de tentativă la fraudarea concursului prin folosirea de mijloace de comunicare la distanţă, disimulate în piesele de îmbrăcăminte. Pe lângă măsurile prevăzute de Regulamentul de organizare a concursului – anume anularea lucrărilor de concurs cu menţiunea „Fraudă” şi eliminarea din concurs – s-a formulat şi plângere penală împotriva candidatului, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune în formă calificată”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Pentru fapta sa, candidatul riscă până la 5 ani de închisoare. De precizat că pentru posturile scoase la concurs concurenţa a fost acerbă, respectiv 35 de candidaţi pe un post vacant.

Desfăşurarea concursului va continua cu etapele următoare, respectiv soluţionarea contestaţiilor la bareme, afişarea baremelor definitive, corectarea lucrărilor, afişarea tabelului de clasificare a candidaţilor, soluţionarea eventualelor contestaţii, afişarea tabelului definitiv de clasificare a candidaţilor urmată de exprimarea opţiunilor pe instanţe a candidaţilor admişi.