Tată pentru copiii abandonați

familia Bolosin (3)   Un polițist hunedorean este tată pentru copiii pe care părinții lor naturali nu i-au vrut. Alături de soția lui a înfiat doi prunci pe care mamele i-au abandonat la Maternitate. Polițistul are și un fiu natural, dar îi iubește pe toţi la fel de mult și spune că ei „sunt adevărate comori de la Dumnezeu”.

Comisarul şef Florin Bolosin lucrează de circa 22 de ani în cadrul Inspectoratului de Poliție Hunedoara, iar povestea sa și a soției sale nu ar fi fost știută decât de apropiați. „Secretul” familiei Bolosin s-a aflat abia după ce polițistul a vrut să înfieze un bebeluș aruncat la un container de gunoi de mamă, imediat după ce l-a născut. Femeia nu vroia să-și piardă iubitul pentru că avea un copil cu altcineva și a vrut cu orice chip să scape de nou născut. Florin a făcut toate demersurile pentru ca micuțul să ajungă la el în familie, iar asistenții de la Direcția Pentru Protecția Copilului Hunedoara i l-ar fi dat imediat pe băiețel. Mama s-a opus din spatele gratiilor. Așa s-a aflat că Florin şi soţia lui au împreună trei copii: Ana Maria, Tudor  şi Iosif. Ana și Tudor au fost înfiaţi, fetița dintr-un centru de plasament, când avea un an şi şapte luni după ce mama naturală a lăsat-o în maternitate. La fel s-a petrecut şi cu Tudor. Cei doi ştiu că sunt adoptaţi, însă între ei și copilul natural al familiei Bolosin nu este nici o diferență, toți sunt iubiți la fel de mult. „Trebuie să treci prin experienţa asta ca să înţelegi ce înseamnă să adopţi un copil. Azi nu pot să mai concep viaţa fără Ana-Maria, Tudor şi Iosif.  Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi și dragostea de părinte ţine de sufletul omului şi nu are nimic cu genetica”, spune Florin Bolosin.

bolosin politist ipj A ajutat sute de orfani

Polițistul este primul să ajute când aude de suferința copiilor și a inițiat alături de colegii lui numeroase campanii de ajutorare a micuților aflați în case de copii. Tot din donațiile colegilor, în numele lor, ajută mai multe familii necăjite cu mulţi copii din Deva. A venit și în Petroșani, să ajute tot împreună cu colegii lui, un alt copil, un geniu al pianului, rămas orfan după ce mama lui a fost omorâtă pe o trecere de pietoni de un șofer prea grăbit. A vrut să-l cunoască și să-l încurajeze pe micuț. „Mergem periodic pe la centrele de plasament, este adevărat că în numele Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara, dar el este cel mai implicat în asemenea acțiuni. Își pune și din salariu bani pentru copiii săraci. Avem o familie monoparentală, o mamă are șase copii pe care-i întreține și mergem periodic să-i ajutăm. Ca exemplu și-a dat jumătate din salariu la o fetiță de nouă ani bolnavă de cancer, este o persoană deosebită și gata în orice clipă să-i ajute pe cei care au nevoie de sprijin”, spunea subcomisarul Bogdan Nițu, colegul lui Florin Bolosin, împreună cu care derulează mai toate campaniile umanitare ale polițiștilor hunedoreni. După ce s-a aflat povestea familiei Bolosin, polițistul împreună cu soția lui au primit recunoașterea hunedorenilor fiind premiați simbolic în piața publică din Deva.