Consiliul Judeţean a oprit activitatea Companiei Judeţene de Turism Hunedoara

cj   Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat  suspendarea activităţii Companiei Judeţene de Turism, pe o perioadă de trei ani, timp în care societatea va fi dizolvată şi lichidată.

Compania Judeţeană de Turism Hunedoara va dispărea. Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat proiectul care prevede suspendarea pe trei ani a activităţii societăţii şi demararea procedurilor de dizolvare şi lichidare a acesteia.

„SC Compania Județeană de Turism Hunedoara a constituit la data înființării sale anul 2009 un instrument de ridicare a gradului de ocupare la nivel de operatori de turism din județ prin aducerea cât mai multor turiști și vizitatori în arealul promovat, obiectiv atins de compania susnumită. Din păcate AGA nu a mai adoptat o nouă strategie și ca urmare nu au fost descoperite noi oportunități pentru continuarea activității agentului economic cu capital majoritar județean”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În anii 2013 şi 2014, societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara a înregistrat pierderi de 11.700 de lei, iar reprezentanţii CJ Hunedoara susţin că activitatea ei nu a adus beneficii hunedorenilor. „Consiliul Județean Hunedoara deține și altă structură cu acest obiect și/sau cu un obiect de activitate similar, cum este Agenția de Dezvoltare Economică a Județului Hunedoara”, a informat CJ Hunedoara. Un raport din 2014 al Camerei de Conturi Hunedoara a stabilit că SC Compania Judeţeană de Turism Hunedoara SA a avut înregistrat prejudicii de 56.000 de lei şi abateri financiare de 716.000 de lei pe anii 2012 – 2013. Inspectorii Camerei de Conturi au constat că societatea a vândut Consiliului Judeţean Hunedoara materiale promoţionale cu 175.000 de lei peste preţul de achiziţie şi fără documente justificative. De asemenea, ei au stabilit că în aceeaşi perioadă CJ Hunedoara a facturat în avans prestări de servicii în domeniul financiar-contabil, a plătit servicii care exced clauzele contractuale, şi a decontat cheltuieli pe carburanţi care nu au fost aprobate de directorul societăţii.